Любимата на имигрантите Испания | webcafe.bg
newscafe

Любимата на имигрантите Испания

Webcafe.bg
10.07.2012, 11:02 (обновена 10.07.2012, 11:35)
испания

Снимка: © iberosphere.com

Въпреки рецесията между 65 и 70% от имигрантите в испанските градове имат работа

Легалните имигранти в Испания се чувстват много по-интегрирани в обществото отколкото тези в Северна Европа благодарение на по-лесното преодоляване на бюрократичните процедури като изискването за разрешително за пребиваване или удостоворение за брак, намирането на работа и ученето на езика. Това става ясно от проучване на имигрантските нагласи, осъществено от фондацията "Крал Балдуин" в Испания и Migration Policy Group.

Въпреки рецесията, между 65 и 70% от имигрантите в испанските градове имат работа, въпреки че повечето от тях смятат, че са прекалено квалифицирани за позициите си, а условията, при които работят, им пречат да се докажат.

Проучването е осъществено в 15 градове в седем европейски страни - Германия, Белгия, Испания, Франция, Унгария, Италия и Португалия. Целта му е да изследва с какви проблеми се сблъскват имигрантите, които се опитват да се интегрират в съответните общества.

Независимо от трудностите, които изпитват, имигрантите в Испания изразяват позитивизъм относно опита си при намиране на работа или кандидатстване за разрешително за престой. Данните показват, че те се сблъскват с много малко опити за дискриминация. Оплакванията им са свързани с това, че получават срочни договори за работа. Според повечето от тях изучаването на езика е улеснено и отбелязват колко ценни са испанските класове, достъпни чрез програмите за интеграция.

On a Europe-wide basis, the survey showed that the most frequent problems in relation to the labour market were the amount of illegal work on offer in Southern Europe, and discrimination and lack of confidence in qualifications in Northern Europe.

 

Oще: имигранти  испания  проучване 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

1 deowin | 10.07.201222:19

Авторска статия на webcafe (липсва 'по материали на..') с последен параграф на английски.. Чуди се
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани