Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева ще бъде разследвана от полицията в Германия заради фалшифициране на дипломата си за завършено висше образование, съобщи в. "168 часа" | webcafe.bg
newscafe

Калина Илиева фалшифицирала диплома от берлински ВУЗ

Webcafe.bg
25.11.2010, 21:54 (обновена 26.11.2010, 11:47)
Калина Илиева

Снимка: © БГНЕС

Калина Илиева твърди, че не е фалшифицирала дипломата си

Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева ще бъде разследвана от полицията в Германия заради фалшифициране на дипломата си за завършено висше образование, съобщи в. "168 часа".

Изданието цитира официално писмо, подписано от Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин, което е в отговор на официално запитване от вестника.

"Мога да потвърдя, че г-жа Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика. Тя не е получила диплома за завършен семестриален курс на обучение по бакалавърска програма, нито е получила магистърска степен... Висшият институт я е изключил, тъй като тя никога не е положила изпит", пише в писмото, публикувано във в. "168 часа".

В него се казва, че "институтът ще съобщи за извършеното престъпление в полицията, а именно фалшифициране на документи", ще информират също Брюксел и властите в България.

Калина Илиева, която отглежда едномесечния си син Иван, е заявила за "Труд": "Пълни глупости са, че съм фалшифицирала дипломата си. Ще се свържа с моя университет в Берлин и ще поискам официално писмо за завършеното си образование. След това ще го предоставя на медиите."

Още след назначаването на поста й от БСП обявиха за съмнения около образователния ценз на Илиева. Тя твърди, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, легализирана българското просветно министерство.

А по време на бременността си Илиева беше представила документ в държавен фонд "Земеделие", че й се налага да излезе в болнични, за да се лекува от сериозно заболяване в Германия.

Oще: берлин  диплома  земеделие  институт  калина илиева 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2010, 16:22

1 Myhouse | 27.11.201017:27

Тъп ли съм?

В зората на демокрацията, тамън бях излезнал от казармата, ми предлагаха да влезна в "бригада". Един съученик /убиха го 90-те години/ беше на високо ниво и ме зарибяваше доста сериозно... Отказах, реших че човек трябва честно да си вади хляба. Започнах да уча, но живота ми се стече така, че трябваше да прекъсна. Предложиха ми да си купя дипломата... Отказах, защото знам че с всеки подпис ще нося отговорност която не съм защитил. Десетки приятели се изнесоха в чужбина, много от тях ми звъняха да отида при тях... Отказах, защото са ме учили, че камъкът си тежи на мястото, че България си заслужава...

Мога много да напиша, ама всичко ще бъде от тоя сорт. Та въпроса ми е:

ТЪП ЛИ СЪМ???

/риторичен е, може да не отговаряте/
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани