Съдът отказа фалит на “Мостстрой” | webcafe.bg
newscafe

Съдът отказа фалит на "Мостстрой"

Webcafe.bg
22.12.2010, 12:14 (обновена 22.12.2010, 12:43)
строеж

Съдът отказа фалит на “Мостстрой”

Софийски градски съд е отказал да обяви "Мостстрой" в несъстоятелност, съобщи "Инвестор.БГ". От "Мостстрой" са обжалвали решението пред по-горна инстанция - Апелативния съд.

Вчера акциите на "Мостстрой" поскъпнаха с 13,1% до 0,303 лв. за брой, като пазарната капитализация на компанията достигна 1,7 млн. лева.

Молбата за несъстоятелност бе подадена от самото дружество, като то уведоми за това Българската фондова борса на 6 октомври 2010 г.

Депозирани бяха молби и за несъстоятелност на неговите дъщерни дружества - "Мостстрой-Пловдив", "Мостстрой-София" и "Мостстрой-Велико Търново".

Компанията поиска несъстоятелност, за да бъде защитена от кредиторите си.

"Мостстрой" се намира в състояние на неплатежоспособност и свръхзадълженост. Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество", се казваше в уведомлението за молбата за несъстоятелност.

За деветмесечието на 2010 г. "Мостстрой" отчита 11,82 млн. лв. консолидирана загуба. За същия период на миналата година загубата е била 3,6 млн. лева.

Oще: мостстрой  съд  фалит 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани