Радан Кънев вдигна ръце от Реформаторския блок | webcafe.bg
newscafe

Радан Кънев вдигна ръце от Реформаторския блок

Webcafe.bg
04.08.2014, 13:32 (обновена 04.08.2014, 16:07)
Радан Кънев

Радан Кънев: Не съм приемал да бъда кандидат в кампания, чиято цел е да закачи брошка на ревера на ГЕРБ или да постави смокинов лист на очертаващите се срамни коалиции.

С тежки критики към състоянието на Реформаторския блок председателят на ДСБ Радан Кънев подаде оставка като говорител на формацията.

В открито писмо Кънев описва причините за решението си:

"1. В периода след Европейските избори трудно постигнатото и крехко единство на Блока бе сериозно разколебано. Образът на РБ като единен и нов политически съюз беше подменен от образ на традиционна многопартийна коалиция с разностранни и често противоречиви интереси.

2. Изпълнителният съвет на Блока е в трайна невъзможност да формира убедителна и силна обща политика. Под въпрос е наличието на обща политическа воля на РБ, за сметка на конюнктурни интереси и баланси без политическо съдържание.

3. Общото бъдеще на Блока и заявеното в Учредителното споразумение обединение в единна политическа сила нямат подкрепата на част от партньорите в коалицията. Под съмнение е единството на Парламентарната група на РБ веднага след изборите. Гражданският съвет е изолиран и делегитимиран в работата си от партийните ръководства.

4. РБ няма общо позициониране в предизборния и следизборен период и заявени общи цели на парламентарно поведение. Видимо е, че се търси арбитражът на външни фактори и се поемат самостоятелни ангажименти за предизборно и следизборно поведение. Кулминация на този процес беше директното поемане на ангажимент за подкрепа на актуализацията на бюджета на среща с Президента, преди провеждане на ИС, поставен впоследствие пред свършен факт.

"Не съм приемал да бъда кандидат в кампания, чиято цел е да закачи брошка на ревера на ГЕРБ или да постави смокинов лист на очертаващите се срамни коалиции", пише Радан Кънев.

"Без смело и ясно назоваване на проблемите, без категорична промяна във вътрешните отношения и външното позициониране, Реформаторският блок ще тръгне на избори с лъжа към избирателите и ще ги предаде след влизането си в следващия парламент. Това е цена на участието във властта, която аз не съм готов да платя", пише Кънев, който въпреки всичко не дава сигнал, че ще извади "Демократи за силна България" от Реформаторския блок.

Очаквайте подробности.

Oще: говорител  дсб  меглена кунева  оставка  радан кънев  реформаторски блок 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

2 daysydogy | 04.08.201417:29

Предупрежденията на Костов пак се сбъднаха и можи би заради това е „лош“...
А тъпия - вари го, печи го - все си остава тъп... и дори не му е ясно какво казват другите, нали тъп?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

1 тъп | 04.08.201416:44

Костов като кихне, Раданчо се на*ква. Много щастлив
   

оценка

+0 -4