Опозицията със 7 въпроса към МВР за убийството на Мирослава | webcafe.bg
newscafe

7 въпроса към МВР за убийството на Мирослава

Webcafe.bg
30.05.2012, 17:02 (обновена 30.05.2012, 17:37)
Полицаи

Снимка: © БГНЕС

Алтернативната парламентарна комисия има сериозни подозрения към МВР във връзка със случая "Мирослава"

Правителството и парламентът са се опитали да изградят политическа закрила върху нарушенията на законите и самите нарушители. Това констатира в доклада си алтернативната комисия, сформирана от опозицията, която разследва смъртта на Мирослава.

По време на проверката ние получихме от 3 различни независими източници информация, че Стойчо Стоев-Чочо, е бил сътрудник на териториалното звено на БОП-а в Перник, съобщи Йордан Бакалов от Синята коалиция.

Според извода в доклада този факт прави съучастието на Стоев в отвличането и заравянето на девойката трудно обяснимо. След като бе задържан, Стоев се самоуби при странни обстоятелства, докато уж беше под наблюдението на полицаи, които извършваха оглед в апартамента му.

В доклада е посочено още, че натривките от ръцете са били неправилно взети с негоден ацетонов разтвор.

Независимо от заповедта на премиера, няма надеждна експертиза за наличието или отсъствието на барутни частици по ръцете на Стоев и конвоиращите полицаи, е заключението на алтернативната комисия, която няколко месеца разследваше подробностите около убийството на Мирослава.

Именно във връзка с негодните натривки комисията предлага законови промени, които да регламентират занапред мястото на криминалните лаборатории извън МВР - най-вероятно към правосъдното министерство.

Други промени, които предлагат депутатите от десницата и левицата, ДПС и "Атака", е в бъдеще конвоиращите да водят арестанта с ръце, закопчани в белезници зад гърба, а не свободно отпред, както е било в случая със самоубилия се Стоев.

Разминаване във версиите за убийството на Мирослава от Перник откри алтернативната временна комисия в парламента за разследване на нарушени човешки права при разследването на престъплението още през март. На алтернативната комисия помагат и студенти по право от СУ "Св. Климент Охридски".

От опозицията поискаха от прокуратурата днес да отговорят на редица въпроси. Йордан Бакалов от Синята коалиция посочи част от тях:

"Първо, по чия инициатива, в какви случаи и какви мотиви се поема случаят от ГДБОП при положение, че първите, които са стигнали до резултат, са точно регионалната дирекция на звеното за Борба с организираната престъпност?

Второ, кой е одобрил плана за оперативно-издирвателната работа на главната дирекция за разкриването на самото убийство на Мирослава Николова?

Трето, контролиращите лица от ГДБОП в списъка ли са на такива, защото съгласно инструкцията за конвоиране на заподозрени задържани лица трябва да има такъв списък, както и трябва да бъдат инструктирани тези лица?

Четвърто, защо конвоиращите не са иззели оръжието на задържания от касата и защо макар единият от тях да е бил в непосредствена близост до задържания не е препятствал произвеждането на самия изстрел?

Пето, колко служители са били в апартамента заедно с основния заподозрян Стойчо Стоев?

Шесто, кой е виновен за това, че служителите на ГДБОП влизат в апартамента без следователя, без поемните лица и без специалиста от КОС, който е длъжен да знае къде се намира оръжието и естествено първата му работа е да изземе?

Седмо, ще се потърси ли отговорност на длъжностните лица от МВР по Член 387 от НПК?"

Oще: йордан бакалов  комисия  мирослава  парламент  перник  синята коалиция  чочо 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

3 Хейтър | 31.05.201215:18

Ти знаеш каква е истината. Всички знаят каква е истината. Въпреки това малоумния ни народ гласува за един или друг престъпник. Прави го, защото отвътре е същия, като управляващите го. Като се каже публичноп исината, какъв ще е резултата? Нещо случи ли се след СРС-тата с Б.Б.? В нормална държава, тоя 30 минути след оповестяването им чрез медиите, вече трябваше да е аут. А какво стана? НИЩО! Ако утре тиквата от Банкя се изтъпани лично по телевизията и съобщи на целия народ, че е капо ди тути капи и не му дреме изобщо за народа, какво ще стане? Пак НИЩО! Само да решат управляващите, а те всички са си дружки, това ще се забрави, а тъпото ни племе само ще цъка с език и ще пише във фейсбуук!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 31.05.201212:51

Именно, именно!
http://news.pernik24.bg/353380.html
Много от фактите изложени на тоя адрес са проверими от всеки, защото не са български и са в Интернет, а повечето други са обществено известни и нещата много сериозно намирисват. Ако човек погледне как се стигна до въздигането на култа към Борисов, постоянната тънка реклама, лика му навсякъде много преди да влезе дълбоко във властта, постепеното създаване на идеята за добрия чичко ... въобще чели сме за прилагането на тая такткика в латиноамериканските страни. Та въпроси много, но медии малко, журналисти почти хич - няма ли кой да разпита тия мюрета (за нас патоците) за автобиографията им без да им позвоява да отклоняват темата? Сигурен съм, че дори без разследване едно сериозно интервю или бягството от него ще покаже доста интересни несъответствия и да не излезе накрая, че мечтаещите за български Пиночет са избрали българския Пабло Ескобар? Може да греша, но не е ли редно да знаем каква е истината?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 03:26

1 aissan | 31.05.201201:05

Всъщност : Въпросите по този случай са съвсем , съвсем други :
1) Защо се скри от обществото , че пернишките нарколаборатории ( в едната от които беше спипан Марио-Заека ; Бяха разбити НЕ от родната полиция , а от Европол ?
2) Защо старта на всички тези убити и самоубити трупове ПОРАЗИТЕЛНО съвпадна с акцията на Европол у нас ???
3) Има ли връзка между офейкването на Галевите , акцията на Европол ; Убийството на Мирослава и така нареченото " самоубийство " на Чочо Стоев ???
4) Вярно ли е , че международните експерти от " Европол " са поискали очна ставка с Галевите , което е катализирало тяхното безпроблемно " бягство " зад граница ???
5) КАК Чочо е отключил ГОЛЯМ МЕТАЛЕН СЕЙФ , който се отваря с три отделни ключа ???
6) Защо е било наложително да се прави ВТОРИ обиск в дома му , при положение , че същата вечер е извършен такъв под контрола на Европол ???
7) КОЙ е разпоредил втория обиск , и на какво основание ???
Кул ЗАЩО съседите са чули ТРИ ИЗСТРЕЛА при " самоубийството " ???
9) Защо в последствие Ацетона се оказал видите ли " негоден " с което се ОПОРОЧИ лабораторната експертиза за Барутните следи ???
10) КЪДЕ се е чуло и видяло човек с белезници БЕЗПРОБЛЕМНО да издърпа затворната рама и да ЗАРЕДИ пистолет ??? Дори и тинейджърите знаят , че човек закопчан с белезници НЕ МОЖЕ да извърши такава манипулация и НЕ МОЖЕ да зареди никакъв пистолет , освен ако не става дума за револвер ! Пистолета на Чочо обаче НЕ Е бил никакъв револвер ( бил е скъп модел " Глог " ) ???
11) Защо трупа на Чочо беше скорочтечно погребан , и вярно ли е , че пръстите на Ръцете му са били счупени ???
12 ) И сега най-важният въпрос : ИСКАЛИ ЛИ СА международните експерти от " Европол " да проведат РАЗПИТ на Чочо Стоев ??? Да или НЕ ??? Щото цялата работа май тръгва ТОЧНО ОТ ТАМ ! Стойчо определено е знаел доста неща ; които ЯВНО е трябвало да останат СКРИТИ за Европол ! И тъкмо за това устата му е ТРЯБВАЛО да бъде затворена завинаги - С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО !!! този последния въпрос , май обяснява ВСИЧКО !!! Удивителна Удивителна Удивителна Удивителна Удивителна
   

оценка

+4 -0