Двама кучкари и 20 чиновници в "Екоравновесие" | webcafe.bg
newscafe

Двама кучкари и 20 чиновници в "Екоравновесие"

Webcafe.bg
12.04.2012, 11:03 (обновена 12.04.2012, 11:26)
кучета

През 2009 г. за едно обработено куче софиянци са плащали на общинското предприятие средно по 252 лв. За 2010 г. сумата вече е 315 лв.

Двама ловци и 20 чиновници са на щат в столичната общинска фирма "Екоравновесие", разкри общинският съветник от БСП Георги Кадиев на страницата си във Facebook. 

Според структурата във фирмата, която би трябвало да се грижи популацията на бездомните кучета да не намалява, има директор, зам.-директор, главен счетоводител, технически секретар, експерт по връзките с обществеността, завеждащ личен състав.

Официален отчет за дейността на "Екоравновесие" за 2011 г. на страницата на Столична община няма. Няма и за минали години, но с много труд може да се открие на сайта на Столичния общински съвет, като се отварят заседанията на СОС.

През 2009 г. за едно обработено куче софиянци са плащали на общинското предприятие средно по 252 лв. За 2010 г. сумата нарасна на 315 лв. Данни за миналата година няма, но от изпълнението на бюджета на Столична община става ясно, че разходите за "Екоравновесие" са 1.2 млн. лева. За 2012 г. бюджетът на общинското предприятие беше намален на 893 000 лева, както стана ясно по-рано. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова уволни двама директори на "Екоравновесие" - Петър Петров и Илиян Кърджев. След усмъртения от кучета проф. Тачков кметът на София взе предприятието на пряко подчинение към себе си и на поста в момента е о.р. полк. д-р Манол Нейков. Фандъкова го задължи да представя всеки месец отчет колко бездомни кучета са прибрани от улицата и колко е струвало това.

По инициатива на кмета м.г. беше направен и одит на "Екоравновесие" за периода 2009 - април 2011 г. Резултатите показаха разминавания в числата в списъците с хванатите от ловците кучета, настанените в приюта в Сеславци, кастрираните и върнатите обратно животни.

Oще: георги кадиев  екоравновесие  йорданка фандъкова  кучета  отчет  сос 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

1 Ицо | 17.04.201210:06

В Екоравновесие от 30 души щат, само 2-ма ловят кучета .... Дааааааа типично.

Отишъл Бойко Борисов да пита Обама как да направиме действащ капитализъм в България. Обама казал - отдавна сме строили капитализма ние и вече няма живи хора които да кажат как става това. Но ... отиди при индианците в резерватите, те по отскоро го правиха това.
Отишъл Бойко при индианците и те се съгласили да пратят експерти в България, да проучат нещата и да дадат съвет.
Дошли, гледали, наблюдавали и накрая отишли при Бойко и му казали - няма да стане при вас тази работа. " Е защо ?" - попитал Бойко.
Ами защото при вас много вожд, малко иниданец .... а трябва да е обратното.
   

оценка

+0 -0