Племенниците на американския милионер Джон Дюпон оспорват завещанието | webcafe.bg
newscafe

Роднини на милионера Дюпон си искат парите от Валентин Йорданов

Webcafe.bg , The Delaware County Daily Times
17.06.2011, 17:23 (обновена 17.06.2011, 17:34)
пари, долар

Семейството на милионера не е съгласно българският шампион по борба да получи 80% от наследството на Джон Дюпон.

 

Роднините на Джон Дюпон, прочутия милионер-убиец, който почина в затвора в края на миналата година, са оспорили валидността на завещанието, с което той оставя 80% от богатството си на семейството на българския шампион по борба Валентин Йорданов, съобщава вестник The Delaware County Daily Times.

Те са подали молба в съда на 8 юни, в която се казва, че Валентин Йорданов, съпругата му Здравка и техни роднини, са упражнили „неправомерен натиск" над милионера и са го принудили да направи ново завещание преди смъртта си през декември 2010 година.

От вестника са потърсили Валентин Йорданов на номера му, вписан в телефонния указател на град Нютаун, но той се е оказал изключен.

Молбата, подадена от племенника и племенницата на Дюпон - Бевърли Дюпон Гогър и Уилиям Дюпон, се казва още, че „физическото и психическото състояние на чичо им е било много лошо в следствие на болести и нестабилност и... не е бил с всичкия си" по времето, в което е написал новото си завещание.

Двамата твърдят, че покойният наследник на химическата империя „Дюпон" в последните години от живота си е вярвал „ту че е Далай Лама, ту Исус Христос, ту руски цар".

Уилям Дюпон и сестра му са обяснили в специален пресрилийз, че чичо им е бил обещал да им даде фермата „Фокскечър". Уилям искал да върне на имението предишната му слава.

Джон Дюпон бе осъден за убийството на олимпийския шампион по борба Дейвид Шулц през 1997 година. Съдът го обяви за „виновен, но психически болен" и присъдата бе потвърдена и на втора инстанция. Беше му поставена диагноза параноидна шизофрения. Племенниците му смятат, че той така и не се е възстановил от болестта, докато е излежавал присъдата си в щатския затвор „Кресон" в Алтуна. Дюпон бе открит мъртъв в килията си на 9 декември 2010 година.

Роднините му твърдят, че бенефициентите по завещанието - никой от които не им е родственик по кръв или чрез брак - са го контролирали, като са му „промили мозъка" и че той е не би ги направил свои наследници, ако не е било това тяхно влияние.

В молбата до съда също така се казва, че Валентин Йорданов и роднините му са се установили в Сеуикли, Пенсилвания, в имот на „Фокскечър Инк", корпорацията, която носи същото име като клуба по борба на Дюпон до убийството на Шулц. След това започнали да посещават редовно психическия болния затворник и да злословят против кръвните му роднини. В завещанието всички роднини на Валентин Йорданов са наречени „мои приятели", дори и тези, които живеят в България.

Племенниците Уилям и Бевърли обвиняват и адвокатите на Джон Дюпон - Тарас Уочок и Даян Хейзън Брейди - в заговор с Йорданов и семейството му и изготвяне на измамнически документ. Брейди е получила чрез завещанието по 1000 долара за всяка година, в която е работила за Джон Дюпон.

Уилям Дюпон и Бевърли Дюпон Гогър са поискали процес със съдебни заседатели, в който да се установи дали чичо им е бил с ясен разум или е страдал от психоза по времето, в което е променил завещанието си. Те също така настояват за отговор на въпроса дали е имало неправомерен натиск над него и дали завещанието е съставено с измама и в нарушение на законите.

От всички обвинени е коментирал единствено Уочок. Той е казал, че е известен за молбата, подадена в съда от племенниците на Дюпон и смята да й отговори до две седмици, но засега няма какво повече да каже.

Oще: валентин йорданов  джон дюпон  милионер  наследство  спор  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани