Нов срок за "Тракия" - 30 юни | webcafe.bg
newscafe

Нов срок за "Тракия" - 30 юни

Webcafe,bg, по Агенция Фокус
14.04.2013, 19:43 (обновена 14.04.2013, 20:01)
тракия

Последният участък от Лот 4 на магистрала "Тракия" трябва да е готов до 30 юни

Срокът за завършване на лот 4 на автомагистрала "Тракия" е 30 юни - и нито ден повече.

Това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева на пътен възел "Зимница" след инспекция.

Изпълнител на отсечката е сдружение с водещ партньор ПСТ Холдинг.

Въпреки напредъка на работата, пусковият срок - 31 май, няма да може да бъде спазен.

Следващата седмица ще бътад разплатени забавените плащания с фирмите-подизпълнители, които работят на последния участък от лот 4 на "Тракия".

Вицепремиерът отчете напредък от последната й инспекция, но наред с това фирмата-изпълнител трябва да подобри съществено организацията по отношение на инертните материали.

Според Захариева не се работи на участък от 304 до 310 км. Тя е настояла да се достави още техника за натрошаването на инертните материали, както и за полагане на циментовата стабилизация и асфалта.

Захариева препоръча, ако е необходимо, да се доставят инертни материали и от други места, а не само от кариери край новостроящото се трасе.

"При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон. Няма абсолютно никаква друга пречка в момента, освен организацията на работа и инертните материали", допълни министър Захариева.

От фирмата-изпълнител са внесли в агенция "Пътна инфраструктура" искане за удължаване срока на договора заради форсмажорни обстоятелства. В момента двете страни са в процес на договаряне.

Oще: екатерина захариева  магистрала  мррб  плащания  тракия  фирми 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани