Британец учи българския бизнес как да общува | webcafe.bg
newscafe

Британец учи българския бизнес как да общува

Ad блок
24.10.2014, 15:37 (обновена 24.10.2014, 17:36)
алистър макдоналд

В интервю Алистър Макдоналд казва, че досега не е идвал в България и се вълнува, че му предстои първия си семинар в страната

Британският лектор Алистър Макдоналд идва в София на 4 ноември. Макдоналд ще проведе еднодневен семинар в Бетахаус София, където ще представи своите идеи за бизнес комуникация.

Семинарът ще се проведе в рамките на пълен работен ден, представяйки най-доброто от Британската система за правене на презентация и усвояване на техники за водене на разговор в бизнес среда. Семинарът има за цел да покаже как се прави кратка презентация пред публика за кратък период от време, като същевременно показва уменията на самите участници в семинара да ангажират публиката със своето представяне.

Организаторите рекламират семинара като "динамичен, интерактивен, предизвикателен и забавен", като обещава да пропуснат скучните и незапомнящи се речи, които така ни отегчават при протичането на други подобни мероприятия.

Такъв изглежда е и подходът на лектора Алистър Макдоналд. Той е обучавал мениджъри от MyTravel, Adidas, AMEC, Reuters(Germany and Italy), BNFL и още много компании. През последните 20 години той е обучавал директори от над 27 страни.

Преди да се захване с публично говорене, Алистър дълги години е работил като журналист в BBC. Той е бил и продуцент на редица предавания по британските Channel 4 и Granada TV. 

Билети за семинара можете да купите от тук, а повече информация можете да намерите на събитието във Facebook. Ето и програмата:

СУТРЕШНА СЕСИЯ – МИКРОФОНИТЕ НЕ ХАПЯТ!

08:30 Регистрация и кафе
09:00 „Страхотна история” – въведение към добрите презентационни умения;
09:45 „Убийствено добро четиво” – упражнения за идентифициране на елементите за добре разказана история;
10:00 „Аз обичам плъхове” – 4 минутна презентация на вашата страст или това което обичате, последвано от възпроизвеждане на видео анализ;
11:15 „Как е вашата памет?” – как паметта работи и частта от нея, която играе роля за приемане на посланието към вас;
11:30 „Това е което правя” – представя сбито, информативно и забавно 4 минутна бизнес презентация с видео възпроизвеждане и анализ;
12:30 Въпроси и отговори.

СЛЕДОБЕДНА СЕСИЯ – „ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПРОДАВА СЕБЕ СИ”

13:45 Играта за създаване на контакти – игра за „разбиване на леда” или за да започне следобедната сесия с истинска енергия. Всички присъстващи участват в играта, като подаръци получават тези, които създадат най- добри контакти.
14:30 „Ти си този, който продава себе си” – Обяснява седемте тайни за успешното създаване на контакти;
15:15 Кафе/чай пауза
15:30 „Така, както е редно да се направи” – безгрижна практична демонстрация на техники за изграждане на мрежа от контакти
15:45 Въпроси и отговори
16:00 Заключение

СЕМИНАРЪТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Oще: алистър макдоналд  бетахаус  бизнес  бизнес език  карат  ораторство  семинар 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.