Отлюспеният от ДПС депутат Касим Дал и шефката на Единната народна партия Мария Капон обявиха, че ще се явят заедно на изборите | webcafe.bg
newscafe

Касим Дал и Мария Капон в един кюп за изборите

Webcafe.bg
15.08.2011, 10:28 (обновена 15.08.2011, 13:29)
касим дал

Снимка: © Sofia Photo Agency

Напусналият ДПС Касим Дал се приобщи към Мария Капон и нейната Единна народна партия

Отлюспеният от ДПС депутат Касим Дал и шефката на Единната народна партия Мария Капон обявиха, че ще се явят заедно на предстоящите местни избори и ще издигнат свой кандидат за президент и местна власт. Освен Дал, към партията на Капон се присъединява и друг, изключен от ДПС депутат - Корман Исмаилов, първият лидер на младежкото ДПС.

На предишните парламентарни избори партията на Капон беше в коалиция НАПРЕД, създадена от бизнесмена Христо Ковачки. Опитите на Дал да разцепи ДПС и да предизвика дълготрайни брожения пък не се увенчаха с особен успех. Все още не е факт заявеното от десет от независимите депутати в парламента, отцепили се от различни партии, да направят нова политическа формация.

Плановете на двамата партийци са да регистрират ЕНП във всяка една от 264-те общини. Заедно ще номинират свои представители за кметове или ще подкрепят други кандидати по места от център-дясно. За президент се обсъждали различни номинации, но име не бе съобщено.

"Предстоящите избори са само част от големия проект, с който се захващаме. Искаме да предложим различен политически модел, който сближава хората независимо от расата и религията им. Ще работим за чиста и свята република, както е казал Левски", обясни Капон.

"Крайната ни цел е да разбием монопола на ДПС, но това е дълъг процес и няма да стане веднага", добави бившият

"Не очаквайте от нас дребни сметки и крадене на електорат, нито братоубийствени войни, коментира Капон. След членството на страната в НАТО и ЕС е време да се обърнем към модернизация на България, в която хората да станат по-богати и по-образовани, с ново качество на живот, каза тя.

Според двамата политици България има нужда от нова национална цел, която сближава и обединява хората независимо от пол, възраст, раса, религия, култура, образование.

ЕНП и хората около Касим Дал ще работят за промяна на сбъркания модел на прехода, в който "страхът и противопоставянето са били в центъра на политиката, а България е била разделена от т.нар. патерици в прехода - етнизирани партии, създадени от сценаристи в ДС, за да използват омразата като властови инструмент".

Капон каза, че е станала и активен член на групата във "Фейсбук" за подкрепа на Касим Дал.

Всички кандидати, които ще издигне ЕНП за изборите наесен, ще подпишат декларации, че не са били част от апарата на ДС.

депесар Веселин Пенев. С предстоящите избори партньорите искат да разберат дали хората ги одобряват, а истинската им цел ще са следващите парламентарни избори.

 

На въпрос към Дал дали е член на ЕНП или са коалиционни партньори отговори Капон: "Нашето споразумение е доверието." Тя обясни и как са се събрали. "Виновни" били вестниците, който няколко пъти публикували информация за тайни срещи помежду им. Накрая тя се обадила на Касим Дал, за да сподели информацията и наистина се срещнали.

 

Oще: дпс  енп  избори  касим дал  мария капон 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 15.08.201116:04

Мария Капон и...народна партия?Искра Фидосова и...европейска партия!Какво им става на тези хора?Всеки богаташ иска да има собствена партия със свои заместници,екипи,антуражи,членска маса и т.н.Не е ли време и Лили Иванова да си събере партийка?И вместо да ни лъже,както правят политиците,просто да ни попее...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.07.2011, 11:51

1 Димитър Гунчев | 15.08.201115:37

"шефката на Единната народна партия"? Това да не е някое Акционерно дружество, прощавайте, че шефка си има... Не е ли там някакъв Партиен лидер или си е баш шефка? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани