3 лева за въпрос към лекар в Банско | webcafe.bg
newscafe

3 лева за въпрос към лекар в Банско

Webcafe.bg
19.05.2014, 11:15 (обновена 19.05.2014, 11:44)
лекар

Репликата „Аз само да попитам" вече струва 3 лева в поликлиниката в Банско. Новата такса е по-скъпа от потребителската такса за посещение при лекар - и затова има основателна причина, твърди пред Нова телевизия д-р Георги Кушлев.

„Много често пациенти, за да не чакат, минават и казват "аз само да попитам", но всъщност това питане отнема много повече време отколкото един рутинен преглед и ние сме я сложили така да има възпиращ характер, макар че така в нея има и лека закачка", казва лекарят.

В поликлиниката в Банско достъпът до информация вече е регламентиран и оценен - с надпис „Такса за Аз само да попитам" - 3 лева". Предупредителният надпис е поставен от д-р Кушлев.

Той взаимствал идеята от негов софийски колега, който не можел по друг начин да се справи с настъпателните пациенти. И оттогава въпросът „Аз само да попитам" секнал. А пациентите твърдят, че вече се научили наред.

„Пациентите - някои се смеят, а в интерес на истината, ние не разчитаме на тези пари. Първият човек, който даде 3 лева беше един наш колега", споделя Кушлев. Заради неочаквано добрия ефект на надписа и други колеги на д-р Кушлев обмислят да залепят на вратата си подобна табела.

Oще: банско  въпрос  доктор  здравеопазване  лекари  такса 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани