3 лева за въпрос към лекар в Банско | webcafe.bg
newscafe

3 лева за въпрос към лекар в Банско

Webcafe.bg
19.05.2014, 11:15 (обновена 19.05.2014, 11:44)
лекар

Репликата „Аз само да попитам" вече струва 3 лева в поликлиниката в Банско. Новата такса е по-скъпа от потребителската такса за посещение при лекар - и затова има основателна причина, твърди пред Нова телевизия д-р Георги Кушлев.

„Много често пациенти, за да не чакат, минават и казват "аз само да попитам", но всъщност това питане отнема много повече време отколкото един рутинен преглед и ние сме я сложили така да има възпиращ характер, макар че така в нея има и лека закачка", казва лекарят.

В поликлиниката в Банско достъпът до информация вече е регламентиран и оценен - с надпис „Такса за Аз само да попитам" - 3 лева". Предупредителният надпис е поставен от д-р Кушлев.

Той взаимствал идеята от негов софийски колега, който не можел по друг начин да се справи с настъпателните пациенти. И оттогава въпросът „Аз само да попитам" секнал. А пациентите твърдят, че вече се научили наред.

„Пациентите - някои се смеят, а в интерес на истината, ние не разчитаме на тези пари. Първият човек, който даде 3 лева беше един наш колега", споделя Кушлев. Заради неочаквано добрия ефект на надписа и други колеги на д-р Кушлев обмислят да залепят на вратата си подобна табела.

Oще: банско  въпрос  доктор  здравеопазване  лекари  такса 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани