Стартира младежкият фестивал "Развий себе си" | webcafe.bg
newscafe

Започва младежкият фестивал "Развий себе си"

Webcafe.bg
28.09.2011, 12:15 (обновена 28.09.2011, 18:14)
образование

Снимка: © Getty Images

Темите ще бъдат с насоченост кариерно ориентиране, личностно развитие и реализиране

Поредица от взаимосвързани събития, целящи да дадат на младите хора различни полета за изява, нови хоризонти и контакти, ще се състои от 1 до 16 октомври в рамките на фестивала "Развий себе си".

Събитието започва в събота до сцената в Борисовата градина със спортен ден, в който хора, избрани на случаен принцип, ще имат възможност да проверят уменията си за работа в екип - те ще трябва да преминат различни изпитания, които ги предизвикват както физически, така и логически. Участниците ще събират точки и накрая тримата с най-голям брой, ще спечелят награди.

Вторият ден е посветен на културата. Ще има workshop-и, на които присъстващите ще могат да се докоснат до различни изкуства (типични български занаяти, както и международни като оригами, декупаж, калиграфия и други). Събитието Global village пък е свързано с представяне на различни държави с характерни за тях облекла, предмети, придружени от малко история.

В неделя ще има и представяне на професионални стажове в чужбина, организирани от AIESEC.

Обучения

В седмицата от 3-7 октомври ще има обучения в университетите УНСС, НБУ на теми - финанси, работа в екип и ефективно търсене на информация/вземане на решения. Целта е да дадат практически полезни знания на посетителите, а също така им помага по-лесно да се справят с последното събитие - решаване на казус, зададен от фирма.

На 9 октомври ще се проведе презентационен ден, съорганизиран с клуб „Спри и помисли". Шестима лектори ще изнесат презентации пред аудиторията по актуални теми, интересни за младите. Трима от лекторите ще бъдат участници в клуба - хора, които вече имат голям личен опит. Другите трима ще бъдат студенти, представители на студентска организация AIESEC.

Темите ще бъдат с насоченост кариерно ориентиране, личностно развитие и реализиране. След което ще има дискусия с аудиторията.

На 11, 12 и 13 октомври ще се проведе конференция „Think Today", целяща подобряване на връзката между студентите и бизнеса. Всеки ден ще бъде тематичен - маркетинг, финанси и предприемачество. Представители на малкия и среден бизнес ще говорят по горепосочените теми и ще разказват за опита си, какво е да работиш в такава фирма и по този начин посетители биха могли да се ориентират за бъдещата си работа.

Повече на сайта на AIESEC.

Oще: aiesec  нбу  обучение  стажове  студенти  унсс  фестивал 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани