Да чакаме здраво поевтиняване на GSM-разговорите | webcafe.bg
newscafe

Очаквайте здраво поевтиняване на GSM-разговорите

Webcafe.bg
01.06.2012, 14:01 (обновена 01.06.2012, 15:06)
gsm

От 1 януари догодина ще е най-голямото поевтиняване на разговорите по джиесем

Мобилните услуги на дребно ще поевтинеят до 40% след намалението на цените на едро. Това обяви в интервю за БНТ шефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

От 1 юли цените на едро за мобилните оператори ще паднат наполовина, а от 1 януари 2013 г. услугата става почти три пъти по-евтина.

Божков уточни, че преди няколко дни България е получила нужната нотификация от Европейската комисия, въз основа на която КРС е взела окончателно решение. То предвижда поетапно намаляване на цените на едро за българските граждани за терминиране в мобилни мрежи и във фиксирани мрежи.

От 13 стотинки от 1 юли цената ще спадне до 5.5 стотинки, което е повече от два пъти по-малко, а от 1 януари 2013 г. ще стане 4.6 стотинки и това е цената при силен трафик.

С това минаваме под средноевропейските цени, коментира шефът на КРС.

Забелязва се тенденция на увеличаване на броя на жалбите срещу мобилните оператори, посочи Божков. През миналата година те са били 5000, с наложени глоби за общо 17 млн. лева, а за първите четири месеца на тази вече са 2000.

Най-често потребителите се оплакват от спънки при желание за прехвърляне към друг оператор, неполучаване на фактури и др. Има и доста сигнали за надписани сметки, но те не са от нашата компетентност, посочи Веселин Божков.

Oще: веселин божков  европейска комисия  крс  мобилни оператори  разговори  цени 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани