Ракът на гърдата разделя 1/5 от двойките | webcafe.bg
newscafe

Ракът на гърдата разделя 1/5 от двойките

Eкип на ОТ ДО Консулт
18.10.2011, 14:06 (обновена 18.10.2011, 14:28)
ники

Очакваме най-ревностните ни критици да ни подкрепят най-пламенно

Скъпи автори, читатели и коментатори на Webcafe.bg,

Благодарим ви, че както винаги, сте любопитни, активни и критични.

Благодарим и на тези, които одобриха нашият подход, и на онези, които ни обвиниха в излишна "креативност" и несериозно отношение към иначе сериозна тема.

Благодарим ви, защото всяка реакция е добре дошла и придава смисъл на най-важния аспект на нашата търсена, но не самоцелна провокация - възможността и желанието да говорим свободно помежду си по теми, които са достатъчно тежки, за да ги заобикаляме инстинктивно.

Знаете ли, че според статистиката една пета от двойките се разделят, след като на жената бъде поставена диагнозата рак на гърдата?

Знаете ли, че при младите семейства този дял надхвърля 50%?

А знаете ли, че според онколозите невидимият фактор, който най-често решава изхода от битката с болестта, е подкрепата на близкия човек?

Мъжът е този, чиято съпричастност дава сили на жената до него да се бори, да търси най-доброто лечение за себе си, да повярва, че щастливият край чака зад ъгъла.

Затова не само ние, авторите на тази кампания, но и 30-те хиляди български жени, болни от рак на гърдата, приемаме като изключителен жест, че 10 успешни и обичани български мъже загърбиха егото си, страховете, че могат да станат обект на публични нападки и безвъзмездно дариха подкрепата си като приеха да се снимат в необичайна фотосесия.

Сутиените, които те сложиха върху дрехите си, не са самоцелно "креативно" заиграване по темата, а символ на готовността да се поставиш на мястото на другия, да споделиш неговите страхове и проблеми.

Тази кампания има своите 10 герои - Део, Ники Кънчев, Денис Ризов, Димитър Павлов, Калин Терзийски, Слав, Драгомир Симеонов, Михаил Заимов, Мартин Ангелов, Мартин Захариев, Тома - и те заслужават да бъдат олицетворение на това, което жените влагат в понятието Мъж.

Благодарим и на Васил Германов, който също напълно безвъзмездно дари част от своя фотографски талант, за да направи една истински стилна фотосесия така, че образът "мъж носи сутиен" да обитава високите етажи на естетичната провокация.

И накрая - нито можем, нито искаме да ви накараме да възприемате кампанията "Аз съм с теб" по начина, по който ние я възприемаме, защото по-плашеща от липсата на различни мнения, може да само е липсата на каквото и да е мнение.

Единствено се надяваме, покрай оценките за нашата работа, да сме ви провокирали да се замислите, че да подкрепяш нещо или някой, дори когато не го разбираш напълно, или не си съгласен напълно с начина му на изразяване, е акт на сила, а не на слабост.

И очакваме най-ревностните ни критици да ни подкрепят най-пламенно.

Eкип на ОТ ДО Консулт

Oще: кампания  рак на гърдата 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

8 deowin | 18.10.201122:06

Адски подвеждащо сензационно заглавие, на което първата ми реакция беше 'да бе да!'.
Правилно заглавие би могло да е '1/5 от двойките, в които жената развива рак на гърдата, се разделят'.
уЕбкафе, търсенето на сензационни заглавия е типично за жълти публикации. Вие такава ли искате да сте?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2011, 00:25

7 Rose Mary | 18.10.201121:43

Много често от рак и разни други болести на съвременната цивилизация страдат точно хора, които са свикнали да разчитат изцяло на себе си. А и какво е връзката, освен взаимно даване и получаване? Когато си в силната позиция и даваш, е лесно. По-трудно е да се научиш понякога и да приемаш. Но може би точно това би подпомогнало твоето лечение... или дори да се окаже най-добрата превенция. И, Rowan, ако връзката е още в началото и човекът избере да остане, даже ще си по-сигурен, че е останал по желание, а не по задължение. Усмивка

За кампанията - харесва ми идеята, но имам резерви към реализацията. Не знам дали в случая само провокация е достатъчна, сякаш процесът на идентификация с носителите на идеята страда. Това, разбира се, само по отзвука в сайта. Предполагам създателите имат по-широк поглед към резултата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2011, 18:39

6 Josephin | 18.10.201119:44

Rowan,

поклон и аплодисменти ДА! Пляскане

мда, това е и моето мнение, въпреки че осъзнавам колко е крайно и егоистично
но... колко още егоизъм има в любовта/ в една връзка

обикновено истинските войни са склонни да мислят така - да се изолират насаме с проблема и да воюват с всички средства, но сами, без да се обременяват с мисълта, на кого са в тежест
и пак казвам - въпрос на гледна точка, не всеки ще ни разбере

когато се сблъскаш с проблем от такава величина, би било хубаво да можеш да разчиташ изцяло на себе си, да си бъдеш на разположение 100%, да се отдадеш напълно и само на себе си... и на житейската си мъдрост и философия

нека не объркваме онези, които не са готови за това (дори и да го разберат или почувстват)

Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

5 Rowan | 18.10.201119:21

Мммм, кампанията и статията няма да коментирам, но следната статистика предизвика интереса ми:

"Знаете ли, че според статистиката една пета от двойките се разделят, след като на жената бъде поставена диагнозата рак на гърдата?

Така представена звучи така: "Всеки пети мъж е задник, който изоставя съпругата си заради заболяването и". Сред кои двойки е проучването, защото нещата са много различни за двойки от типа "семейство" и от типа "гаджета".

И преди да бъда оплют, да си кажа, аз лично ако разбера, че съм болен от нещо което коренно може да ме промени като външност, сам ще се оттегля от връзката, ако е на етапа "гаджета", в смисъл че не бих обременил друг човек със себе си когото сме на етап "проучване" и не сме преминали на фаза "съжителство на семейни начала, общи цели, планове и т.н."
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2011, 18:39

4 Josephin | 18.10.201116:58

а аз от своя страна не ви пожелавам човек, който заявява, че "обича женските гърди, а не рака", да стои до вас, защото именно той е първият, който ще ви напусне още пред вратата на лекарския кабинет Объркан
"Влюбеният Шекспир", който днес не може да свърже едно просто изречение, утре ще се изхлузи от сутиена с точките и най-безцеремонно ще се изпари ни лук ял ни лук мирисал...
побързайте да го изпреварите и го напуснете още сега Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

3 Ближи си сладоледа | 18.10.201116:41

Хубав акцент!

А сега да уточним колко мъже напускат семействата си, защото в тях са се родили деца с увреждания?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 19:21

2 Alice | 18.10.201115:55

г-жи пиарки, смятам, че си осигурихте безплатен крийетив от уебкафе и читателите му и най-добре да почерпите, пък следващия път действайте умно и адекватно, ефектът не винаги значи ефективност, а за рекламодателите второто е особено важно
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.10.2011, 12:57

1 toxy | 18.10.201114:44

Браво на вашите "ГЕРОИ" и тяхната сила. Сега след този силен старт, може да изивкате някоя от героичните "Златки" или друга олицетворяваща женската сила "звезда" и да продължите кампанията с подрепата си към рака на простата... Да пази господ и да варди! Хора, които са съпричастни към други хора, виждайки ги потънали в болка, безпомощност и безсилие ... никога, никога няма да участват в нещо подобно. Когато сам, човек се успокоява колко много се говори за нещо, което е направил... нещата не са ОК. Успех на всички!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани