Само един от 990 | webcafe.bg
newscafe

Само един от 990

Webcafe.bg
08.08.2012, 11:17 (обновена 08.08.2012, 21:18)
аню ангелов

Министерството на Аню Ангелов трудно ще намери се отърве от излишните имоти

За първата половина на 2012 г. Министерството на отбраната е успяло да продаде само един имот от излишните си 990, става ясно от отчета на МО, съобщава "Труд". За 111 от тях има стартирали процедури за продажба. От 50 приключили преговори има само един купувач.

Министерският съвет разреши на военните да обявят за разпродажба и 43 големи имота, които имат данъчна оценка над 500 000 лв. Това са предимно казарми, полигони и големи армейски складове в закритите вече гарнизони.

Тринадесет от тях вече няколко месеца са на пазара, но не се е появил нито един желаещ - дори и запитване не е имало, пише авторът на публикацията Диян Николов.

От години военното министерство не успява да се освободи от ненужните си имоти, които непрекъснато се ограбват и рушат.

За първото полугодие МО има собствени приходи от 62.1 млн. лева. Това е 112.45% от годишния план, става ясно от отчета на ведомството. Отличник е централната администрация, след нея са висшите военни училища.

"Снабдяване и търговия-МО" ЕООД е докарало 7.2 милиона лева повече над плана си от 59.2 млн. лева. Преизпълнението идва от продадени боеприпаси и техника, излишни на армията.

Oще: имоти  мо  приходи 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.