Бисеров: Кръгът на подслушваните голям, резултатът малък | webcafe.bg
newscafe

5000 повече СРС-та за година

Webcafe.bg
12.05.2011, 13:16 (обновена 12.05.2011, 14:12)
христо бисеров

Три пъти се е увеличило използването на СРС-та за две години и това е резултат на държавната политика, каза Христо Бисеров - председател на парламентарната подкомисия за контрол и наблюдение на процедурите по използване на СРС-та

Три пъти се е увеличило използването на СРС-та за две години и това е резултат на държавната политика. Само за година увеличението е с 5000.

Това каза днес Христо Бисеров - председател на парламентарната подкомисия за контрол и наблюдение на процедурите по използване на СРС-та, в интервю пред БНР.

Бисеров посочи, че през първите 4 месеца на миналата година има 3000 случая на достъп до трафични данни, а след промяната на закона за 8 месеца те са нараснали на 50 000. Около 30 000 от тези случаи са без съдебен контрол.

Според председателя на подкомисията за контрол над СРС-та ефектът от тези дейности е много малък в сравнение с огромните разходи по тях. Той припомни, че още миналата година комисията е предложила тези дейности да бъдат обвързани с финансови ограничения.

Бисеров коментира още: „Никой не желае да одобри такъв тип промени. Времето си тече. Началникът на предизборния щаб на ГЕРБ продължава да бъде лицето, което дава разрешенията за подслушване. Ние се питаме - той ли ще дава разрешенията за подслушване по време на изборите".

По думите му кръгът на хората, които попадат в полезрението на тези специални средства, е огромен, парите са огромни, а резултатът е малък. Бисеров смята, че преди изборите темата няма да се развие и да има законодателни инициативи в тази посока. Преди изборите ще бъдат задържани много теми, добави още той.

Oще: зес  подслушване  срс  христо бисеров 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.05.2011, 11:05

1 'Защитени Разговори | 13.05.201111:14

30 000 от случаите на достъп до трафични данни са без съдебен контрол? А какво можем да съдим за контрола върху използваните СРС-та?

Да защитим комуникациите си! Повече информация на: http://cryptotel.net/
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани