Всеки четвърти американец смята Обама за Антихрист | webcafe.bg
newscafe

Всеки четвърти американец смята Обама за Антихрист

Webcafe.bg
04.04.2013, 10:50 (обновена 04.04.2013, 11:14)
Барак Обама

Снимка: © BGNES

58% от републиканците смятат, че този човек е въплъщение на злото - в Библейския смисъл

Един от четирима американци подозира, че президентът Барак Обама може да е Антихристът; над една трета вярват, че глобалното затопляне е измама, а над половината смятат, че таен елит се опитва да създаде Нов световен ред. Това показват резултатите на проучване, цитирано от The Guardian.

Анкетата, проведена от Public Policy Polling сред извадка от американското население, е посветена на теориите на конспирацията и тяхното разпространение в обществото. Резултатите от проучването би трябвало да накарат отговорните фактори в образователната система да си удрят главите в бюрата, коментира британското издание. Много от конспирациите са популярни и у нас.

Допитването показало, че 13% от хората са сигурни, че Обама е Антихристът, а други 13% не са напълно сигурни и не изключват тази възможност. 37% от американците не вярват в глобалното затопляне, а 12% се колебаят дали изнесените през последните десетилетия научни факти са истина.

Само 46% от запитаните напълно отричат наличието на Нов световен ред. 28% са твърдо убедени в съществуването на таен елит, който „дърпа конците" на световните бизнес и политика, а 25% не изключват тази възможност.

Изследването на PPP все пак показва, че някои от най-невероятните теории на конспирацията не се приемат масово. Например, само 7% от американците смятат, че кацането на Луната е холивудски трик, 14% вярват в Голямата стъпка и 4% са сигурни, че променящи облика си рептили контролират света.

Пол Маккартни вече може да спи спокойно - само 5% от запитаните смятат, че той е починал при катастрофа през 1966 г. и е бил заменен от двойник в името на комерсиалния успех на The Beatles. Малко изненадващо, едва един от десет американци е на мнение, че американското правителство нарочно е допуснало терористичните атаки от 11 септември 2001 г.

Целта на PPP е била да потърси връзка между връзката между политическите пристрастия и склонността да се вярва в теории на конспирацията. Социолозите наистина открили такава - 58% от републиканците смятат президента си за Антихрист, докато 77% от демократите отричат това твърдение.

Oще: барак обама  нов световен ред  рептили  теория на конспирацията 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

4 Чинчифон | 05.04.201313:18

Драго Webcafe,
Преди да се твърди,че всеки четвърти американец смята Обама за Антихрист,
нека да се определи съдържанието на думата "американец".Дали се имат предвид гражданите на САЩ,дали лицата,живеещи в САЩ или онези,които се смятат за коренни жители на тази територия.Искам да споделя,че тази млада държава никога до сега не е имала по-велик президент!Независимо от факта,че ликът му още не е увековечен на банкнота!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

3 Harry | 04.04.201323:55

Разбира се, изследването представя нещата като комични и абсурдни, за да се осмеят хората прогледнали за истината. Това им е най-невинният начин за заблуда на стадото.Антихристът е фантастика, и за това е включен във въпросите, но майката на Обама не бих се учудил ако е еврейка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

2 Harry | 04.04.201323:45

Я, американците не били токова тъпи! Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.03.2012, 14:21

1 на майка ти пИтката | 04.04.201315:57

Нов Световен Ред е факт и няма нищо чудно в това. Ако празноглавите кратунки се замислят малко, ще осъзнаят, че всеки един елит в историята досега, без значение дали е политически, икономически, военен или религиозен, е опитвал да бетонира властта си докато свят светува. И обикновено не се е получавало, ето защо няма нито една Империя, която да не се е сгромолясала, няма и да има. НСР е просто поредният опит влиятелните да се "абонират" за властта, извършен в условията на днешния глобализиращ се свят. Просто гледайте реално на явлението, а не го свързвайте с полтъргайсти, извънземни, антихристи и прочие.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани