Георги Кадиев, номиниран от БСП за кмет на София, и Прошко Прошков - кандидатът на Синята коалиция, поискаха спиране на обществена поръчка | webcafe.bg
newscafe

За храненето на Котараците в Столична община

Webcafe.bg
18.08.2011, 18:53 (обновена 18.08.2011, 19:05)
андрей иванов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Фирма "Аксиор" ООД, консултант по информационната система, е собственост на Стефани Михайлова - депутат от ГЕРБ и бивш съдружник на председателя на СОС Андрей Иванов

Червеният и синият кандидат-кмет на София поотделно призоваха днес за едно и също нещо - да се спре обществената поръчка за изграждане на информационна система на София - "Системна интеграция в Столичната община".

Кандидат-кметът на БСП Георги Кадиев, който е и общински съветник в СОС, заедно с районния кмет на Лозенец Прошко Прошков, издигнат от Синята коалиция, поискаха процедурата да се спре.

"Ето така се хранят котараците в общината. Скандално плащане след плащане, идват избори", заяви Кадиев.

Според Прошков общината ще плати около 3 млн. лева по поръчката, като за същата дейност до момента има сключен консултантски договор за близо 4 млн. лв. Новата система няма да промени отношенията между софиянци и Столичната община, каза Прошков.

"Поръчката е за една остаряла и неефективна информационна система, целяща да автоматизира една неефективна администрация", каза той. По думите му общината работи като секретна служба и е недостъпна за гражданите. Освен това информационната система не била тази, за която той мечтаел. 

Фирма "Аксиор" ООД, която е консултант по информационната система, е собственост на Стефани Михайлова - депутат от ГЕРБ и бивш съдружник на председателя на СОС Андрей Иванов, съобщи пък Георги Кадиев.

Според обявлението, дадено в Агенцията за обществени поръчки, изпълнителят ще бъде избран въз основа на техническата оценка и предложената цена, като тежестта им при избора е съответно 60 към 40.

Сред изискванията на Столичната община към фирмите, които подават документи, е минимален оборот за последните три години от 4 млн. лв., от които поне 3 млн. от ИТ дейности, свързани с разработка, внедряване на софтуер и съпорт. Офертите се отварят на 1 септември.

Oще: андрей иванов  бсп  георги кадиев  информационна система  обществена поръчка  прошко прошков  софия  столична община 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани