Уорлик: Запорирайте имуществото на престъпниците | webcafe.bg
newscafe

Уорлик: Запорирайте имуществото на престъпниците

Webcafe.bg
05.04.2011, 12:59 (обновена 05.04.2011, 13:03)
Джеймс Уорлик

Снимка: © Sofia photo agency

Дипломатът посъветва да се обърне внимание на българския закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност

Поредна порция критики към съдебната система отправи днес посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. В България има две правосъдни системи - едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи, заяви диполматът на кръгла маса на тема "Националната сигурност - стратегически обхват на престъпността", организирана от асоциация "Джордж Маршал - България".

Той посочи, че предизвикателството пред правителството е да установи върховенство на закона, за да гарантира, че няма да има "двоен аршин в правораздаването". Според него са нужни ефективно МВР, което не само да извършва необходимите арести, но и да спазва правата на гражданите и да събира годни доказателства, ефективна прокуратурата и способна и честна съдебна система.

Дипломатът посъветва да се обърне внимание на българския закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Посочи, че Германия и Швейцария имат "силно законодателство за замразяване авоарите на престъпниците".

В САЩ пък не е необходимо да има влязла в сила присъда за запориране на престъпно имущество, а ако не се докаже престъпление авоарите се размразяват, обясни посланик Уорлик.

Oще: джемйс уорлик  мвр  посланик  правосъдие  съдебна система 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.01.2011, 03:26

3 aissan | 05.04.201123:02

А ? Джейми ? То това хубаво , ама знаеш ли , да ти кажа под сюрдюнка нещо много важно : Ами Те , най-големите престъпници идват всеки божи ден при тебе Лично НА КРАКА БЕ ! Ами така ами ... Като започнеш с оня министър с нечистият тъст ; че неговият предшественик Руменчо Петков , и накрая като стигнеш до Баш Агента Гоце ! Хайде ще си позатворим малко очичките кой точно каза да извадят митничарите и полицаите от фабриката за нелегално произодство и износ на алкохол ! Лошото е , че вече не можем да докажем нищо , защото човечецът над който беше опънат полит-чадъра , се спомина скоротечно от съвсем естествена смърт , а пък камериерката която първа видя трупа му, незнайно защо още е под ключ ... Така, че ако искаш някой да запорира нещо , май трябва да започнеш от едни 6 ( шест) апартамента , които станаха много известни напоследък ... спя спя спя спя спя
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.03.2010, 13:05

2 raymond | 05.04.201114:41

Идеята на г-н посланника е добра!Нека само да уточни по какъв начин да се запорира имуществото на престъпниците.Може би по същият начин,по който белите робовладелци в САЩ са запорирали имуществото на червеното коренно население?И не е ли по-добре направо да бъдат избивани престъпниците,така както в САЩ са избивани индианците и негрите?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 12:04

1 LaForce | 05.04.201113:24

Дааа нали гласуваха закона за 60 000 лв, според който ако комисията каже си виновен че притежаваш нещо струващо 60 000 и трябва да доказваш че си невинен... без съд.. или по точно въпреки съда... сега призовават организираното отнемане на имущество да започне.... честито
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани