КЗК спря процедурата за изпълнител на третия метролъч | webcafe.bg
newscafe

КЗК спря процедурата за изпълнител на третия метролъч

Webcafe.bg
10.06.2014, 15:06 (обновена 10.06.2014, 15:33)
метро

Според КЗК част от изискванията към изпълнителя са необосновани

Комисията за защита на конкуренцията отмени процедурата за възлагане на обществена поръчка за изпълнител на третия лъч от столичното метро. Според КЗК изискването на възложителя - общинската компания "Метрополитен" придобитият опит на проектантите от изпълнение на подобни обекти да бъде в периода на последните три години необосновано ограничава конкуренцията.

Според комисията в случая се възпрепятства участието в процедурата на квалифицирани проектанти, които са изпълнявали подобни проекти извън поставената времева рамка от три години.

Освен това изисквания от възложителя опит при изграждане на конструкции на 5000 метра тунел (метро, ж.п. тунели, пътни тунели) по щитов метод е въведен необосновано и ограничително. Изискваният опит от 5000 метра обхваща над две трети от общата дължина на участъка и необосновано ограничава участието на лица, които имат опит в изграждането на конструкции на тунели по щитов тунелен метод с по-малка дължина.

Третата метролиния се предвижда да е с дължина 7016,34 м и общо 7 метростанции. Трасето е следното: ул. "Владимир Вазов", ул. "Професор Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", „Орлов мост", бул."Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. „Георги Софийски", Медицинска академия, кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Гешов", ул. "Кюстендил", кв. Красно село - ул."Житница".

Oще: метро  метрополитен  софия  столица  столична община  трети метродиаметър  трети метролъч 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани