Шарлопов почва бизнес с лоши кредити | webcafe.bg
newscafe

Шарлопов почва бизнес с лоши кредити

Webcafe.bg
15.10.2012, 13:04 (обновена 15.10.2012, 15:20)
оръжие, пари

Снимка: © justinesmith.net

Бизнесменът Стефан Шарлопов започва търговия с лоши кредити

Започвам търговия с лоши кредити, заявява в интервю за "Стандарт" собственикът на вериги от хотели и председател на Съюза по балнеология и спа Стефан Шарлопов.

През следващите 5 години той смята да купува лоши кредити и да придобива активи, които след това да продава на руски, казахски и азербайджански инвеститори.

Делът на лошите кредити в България е нараснал до 16.86% през второто тримесечие на тази година, сочат данните на БНБ за състоянието на банковата система.

През първото тримесечие на тази година необслужваните кредити са били 16.21%. Според експерти до края на годината делът им ще достигне до 18-19%.

"Кризата не е нищо друго освен възможност. Който е пръв по време и място е пръв по право", казва Шарлопов. Според него данъкът върху лихвите от спестявания е справедлив. "Не може юридическото лице да плаща 10% корпоративен данък върху депозитите си, а физическото лице да не плаща.

Всеки доход у нас трябва да се облага, за да се запази ниската ставка. И трябва да го плащаме, защото ако не го правим - ще дойде момент, в който данъкът ще се повиши. Защото бюджетът трябва да акумулира възможно най-много средства.

Друг е въпросът как да се разходват събраните средства. Имаме сериозни задачи - като инфраструктурата например. А дори и само да съфинансираме европейски приети, пак трябват пари. И затова всички трябва да концентрираме усилия да не загубим и един лев от Брюксел", смята Шарлопов.

Oще: активи  бизнес  лоши кредити  стефан шарлопов  търговия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.