Оттеглянето на Бисеров роди версии за преяждане с власт | webcafe.bg
newscafe

Оттеглянето на Бисеров роди версии за преяждане с власт

Webcafe.bg, по bTV и Блогът на Веселин Желев
06.11.2013, 11:12 (обновена 06.11.2013, 17:18)
христо бисеров

Христо Бисеров продължава да мълчи, а от ДПС още не са казали кой ще заеме поста зам.-председател на Народното събрание

Толкова високопоставена в йерархията личност като Христо Бисеров не може по този начин да изчезне от политическото пространство. Това е много силен сигнал и натиск както върху законодателната власт, към коалиционния партньор, така и към правителството.

Това коментира пред bTV председателят на Народна партия „Свобода и достойнство" и бивш председател на Младежкото ДПС Корман Исмаилов.

Причината за оттеглянето на Бисеров от политиката според него е, че по някакъв начин е засегнал чисто икономически интереси, свързани с лидерите на партията, в сферата на финансите, енергетиката или медиите.

"Странно е, когато човек от такъв калибър, който силно и пряко зависи от председателя, в който е инвестирано, стане може би по-влиятелен или пък консумира повече власт, отколкото се смята за нормално от този, който е инвестирал и го е създал. За Христо Бисеров не мога да кажа конкретно какво точно е направил, дори самият Лютви Местан нямаше доблестта да признае за какво става въпрос. Опитаха да замажат случая, да го прикрият, както винаги са правили там", смята Исмаилов.

Той допусна, че най-вероятната причина за оставката на Бисеров е свързана с енергийни интереси, тъй като тя се случва непосредствено след предприетите стъпки по реализацията на проекта "Южен поток".

Лютви Местан държи на версията "лични причини"

В Брюксел вчера председателят на ДПС Лютви Местан потвърди отново версията за "лични причини". Медиите от кръга "Пеевски" продължават да разпространяват версията за тежко онкологично заболяване на Бисеров. Самият той продължава да мълчи.

Пред журналисти в Брюксел Местан заяви, че е дълбоко убеден, че "мотивите, с които той (Бисеров - бел.р.) по същество напуска политиката, не са политически".

"В това отношение му вярвам, че са строго лични, но няма как да ви кажа нещо, което не знам. Не пожела на този етап да сподели и с нас кои собствено са му личните причини. В едно мога само да ви уверя - каквито и да са мотивите, те нямат отношение към битността на му на член на ДПС", заяви Лютви Местан.

Не зная какви са точно личните му мотиви, но съм сигурен, че те ще бъдат споделени съвсем скоро... Независимо, че мотивите на господин Бисеров не са политически а лични, те имат своята неизбежна, обективна политическа рефлексия върху Движението за права и свободи. Предполагам обаче, че скоро ще се убедите, че никакви икономически обвързаности не стоят зад това. Никой не е поискал оставката му и тя не е провокирана от когото и да било в ДПС", завърши изявлението си Местан.

Oще: ахмед доган  дпс  корман исмаилов  лютви местан  напускане  политика  христо бисеров 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.07.2010, 18:51

2 Зелен Бетон | 07.11.201304:19

Сега да не се окаже, че Бисеров е предложил Пеевски... Усмивка

Всъщност, не би било изненадващо. И Бисеров, и Йордан Цонев имат начин на мислене, добре съвместяващ се („комплементарен“, както навярно би казал Местан) с този на Доган. Той затова си ги кътка двамцата толкова време. А провокацията Пеевски е точно в стила на почетния председател на ДПС. Нищо чудно да е „родена“ от някой от най-близките му съратници.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

1 KingoftheROAD | 06.11.201316:35

Само на мен ли ми се струва, че Бисеров гледа страшно уплашено на тази снимка?
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани