Близнашки отрече конфликт с президента заради НАТО 2020 | webcafe.bg
newscafe

Близнашки отрече конфликт с президента заради НАТО 2020

Webcafe.bg, БНР
30.08.2014, 14:25 (обновена 30.08.2014, 14:59)
служебно правителство

Двамата изразявали една позиция с различни изразни средства, обясни премиерът

Служебният премиер Георги Близнашки отрече да има конфликт с президента Росен Плевнелиев относно проекта за отношенията между България и НАТО 2020. „Ние нямаме принципни разногласия по повод на това, че както Европейският съюз, така и НАТО трябва да втвърдят своята позиция спрямо Русия, що се отнася до последните събития в Украйна. В чисто практически план бяха набелязани мерки, евентуално за включване на различни нови формирования, които НАТО има", каза Близнашки пред БНР.

Той посочи, че страната ще направи всичко необходимо, за да може политическото ръководство в Русия да се съобрази със световното обществено мнение.

Очаква се утре работният документ да бъде готов, а в понеделник да бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурност към правителството. Според Близнашки трябва да се търси дългосрочната перспектива по темата, а не страната ни да се ръководи от кризисната конюнктура. Премиерът каза още, че двамата с президента са на мнение, че става дума за работен вариант на текста, а двамата са използвали различни изразни средства, за да покажат отношението си към този вариант. Той подчерта, че дори и като служебен министър, той носи отговорност за този документ.

„Визия 2020" беше публикувана на сайта на Министерство на отбраната в началото на седмицата, а след това документът беше свален след политическите реакции на различни партии.

Oще: близнашки  георги близнашки  европейски съюз  министерство на отбраната  мо  нато  нато 2020  президент  премиер 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани