Разследва се теч на отговори от матурата | webcafe.bg
newscafe

Разследва се теч на отговори от матурата

Webcafe.bg, по bTV
24.05.2014, 11:46 (обновена 24.05.2014, 11:52)
Анелия Клисарова

Анелия Клисарова не се съмнява в служителите на МОН

Разследване тече заради сигнали за купуване на отговорите от втората матура. В петък bTV разкри, че има теч на отговори от матурите. Според сигнали на изпита по български език и литература масово се преписвало.

Зрелостниците разполагали с верните отговори. Изпращал ги човек от Министерството на образованието, час след началото на изпита. Екипът на телевизията се сдоби чрез SMS с отговорите на зрелостния изпит по английски език.

Тези, които са си купили отговори за матурата, не са се справили нито с есето, нито със слушането, нито с говоренето. Затова матурите няма да бъдат провалени, обяви министърът на образованието Анелия Клисарова.

„Това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да наруши и да позволи на тези ученици, които са учили, да се провалят. И ще кажа защо - защото те не са успели нито с есето, нито със слушане и говорене", коментира Клисарова.

Според нея „всеки ще получи заслуженото". Тя посочи, че са взети сериозни мерки и заяви, че не се съмнява в колегите си от МОН, защото са много отговорни.

В момента тече разследване, което да установи какъв е мащабът на схемата. Работи се по няколко версии, сред които човек от министерството да дава отговорите, отговорен за теча да е учител, който има достъп до матурата, като не се изключва и отговорен да е ученик.

Oще: български език  зрелостен изпит  матура  образование 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 24.05.201414:12

Честно казано, аз повече глупости на едно място не бях чувал.

„Това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да наруши и да позволи на тези ученици, които са учили, да се провалят."

Ясно, ама нали точно това е проблема, че няма да се провалят И ТЕЗИ КОИТО НЕ СА УЧИЛИ. И утре, на пазара на труда ще са и знаещите и незнаещите. И има огромна вероятност на работното място на знаещия да седне незнаещ защото той също "не се е провалил" на матурата, а е трябвало.

"Според нея „всеки ще получи заслуженото". Тя посочи, че са взети сериозни мерки и заяви, че не се съмнява в колегите си от МОН, защото са много отговорни."
Кога ще си го получи? И какво точно ще получи? И ако не се съмнява "в колегите си от МОН" в кого точно се съмнява? В Иван Костов?

"Работи се по няколко версии, сред които човек от министерството да дава отговорите, отговорен за теча да е учител, който има достъп до матурата, като не се изключва и отговорен да е ученик."

Някой ученик е виновен, да. От Хотанца, русенско.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани