Германски активисти пристигнаха на границата с Турция (обновена) | webcafe.bg
newscafe

Германски активисти пристигнаха на границата с Турция (обновена)

Webcafe.bg, БНТ, БНР
09.11.2014, 12:08 (обновена 09.11.2014, 16:04)
граница

Активистите са се насочили към българо-турската граница, за да заявят своето искане да няма повече стени в Европа. Според тях, оградата нарушава човешките права на гражданите, които искат да влязат в страната

Германски и полски активисти ще oрганизират символичен протест на границата между България и Турция. Тяхното недоволство е насочено срещу оградата, която беше издигната на границата и която е предназначена да опазва страната от навлизането на нелегални емигранти.

Протестът е вдъхновен от годишнината от падането на Берлинската стена.

Активистите са обединени под мотото да няма повече стени в Европа и са убедени, че оградата нарушава човешките права.

В интернет сайта на организацията Erster Europäischer Mauerfall, активистите заявават желанието си да срежат телената ограда.

Вътрешният министър Веселин Вучков реагира на информацията за намеренията на протестиращите, със заявлението, че ако някой действително има намерение да разрушава телената ограда с Турция, това няма как да стане и властите ще вземат всички законови мерки да предотвратят подобни прецеденти.

От полицията категорично казват, че засега няма да ескортират или охранявата протестиращите, защото те са свободни граждани. Все пак пристигналите в България са под полицейско наблюдение, съобщи БНТ.

Меджувременно стана ясно, че активистите са около 100 души на възраст между 20 и 35 години и се движат с два автобуса. Те са пристигнали в района на село Голям Дервент в близост до границата.

"Това е символична, артистична акция. Имаше 300 души, които искаха да участват, главно от Германия. Трябваше да откажем на 200 от тях, за да може да дойдем 100 души. Ние бяхме добре посрещнати тук. България е свободна страна с приятни хора. Това е гаранция, че свободата на политическото изкуство е възможна, както се разбира от думите на вътрешния ви министър, който каза, че може да направим нашата акция, без да нарушаваме закона", разказва техният представител Филип Рух пред БНР.

 

Oще: активисти  българия  граница  ограда  протест  стена  турция 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

7 pepe | 10.11.201409:59

В отговор ние можем да им изпратим един автобус цигани - достатъчно е просто някой да наеме автобуса и да съобщи на циганите за наличието на безплатен транспорт - до Берлин... Усмивка
След като те ни изпращат техните лумпени... Усмивка
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

6 Harry | 10.11.201409:56

Протестърите обикновено са хомо мазохисти, ще ги бият и ще им хареса, те за това ходят по протести. Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

5 dedo adji | 09.11.201421:36

Въпрос към Радио Ереван.
Защо толкова бързо събориха берлинската стена?
Защото трябваха тухли за шенгенската.
Сега тия, които удобно се разполагат зад шенгенската стена идват да ни просвещават, че нашата ограда нарушавала човешките права на талибаните. Които настояват да пуснем у нас, а след това, когато някои от тях се промъкнат в Европа ще ги върнат обратно тук. Свобода и демокрация. За Европа, не за тъмните балкански субекти.
Кой ги финансира? Явно оше не са задействани големите фондове. От 300 души изпратили само 100 в два автобуса. Току що ги гледах по БНТ. Държат се възпитано. Не отидоха до оградата. Само скъсали няколко полицейски пагона. Какво ли ще се случи на българин, който скъса пагона на германски полицай или се приближи с ножици до германска телена мрежа?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

4 Citizen X | 09.11.201421:00

Уви, в постиндустриалните държави е пълно, не, не е пълно, почти всички са подобни лешпери с псевдоядове. Най-гадното е, че те не търсят решения, а създават митове и пошли псевдостратегии, с последиците от които други трябва да се разправят. При липса на стимули като глад, трудности при реализация, несправедливи прктики, гарнирани със социална изолация на индивида и като първо перо - сексуална фрустрация, не е чудно, че наблюдаваме и все повече ще, подобни "анални" практики. Жалко за бъдещето на някога интерерсни държави. вно настощето е в ръцете на Изток-а...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.11.2014, 12:51

3 пякорътезает | 09.11.201417:45

А бе няколко снимки от представлението няма ли да видим.
Да разберем привърженици на правата вяра ли са тези *германци* или не.
От новите германци ли са дето се молят по пет пъти на ден като гледат на изток.
Едно време(шейсетте) тези истинските германци дето протестираха пред американските бази в Германия ги застрелваха като кучета .
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.11.2014, 12:51

2 пякорътезает | 09.11.201416:38

Активистите призовавали да няма повече стени?
А бе малоумни незнайно откого платени кретени, това е граница и като такава трябва да се охранява. И от хора с нечисти помисли и от животни, които всяка година пренасят шап и други болести .
Да идат да протестират на границата м/у САЩ и Мексико или стената в Израел или....да протестират срещу онези другите невидими за окото стени като например Шенгенската *стена*....и т.н.
Я да кажат от швабското посолство колко сирийски талибани са приели и подслонили в страната си.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 09.11.201414:05

Erster Europäischer Mauerfall - проверете кой ги финансира, ще откриете дългата ръка на Финансовия Интернационал.

И се запитайте, защо най-богатите финансират леви и крайно леви организации?! Тоест своите гробокопачи, както е казал техният гуру Маркс. Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани