Фараж: Имигрантите на standby за социални помощи | webcafe.bg
newscafe

Фараж: Имигрантите на standby за социални помощи

Webcafe.bg, по Дарик
04.02.2013, 10:41 (обновена 04.02.2013, 11:55)
Великобритания

Снимка: © Getty Images

Второ поколение британци от Еквадор

Новопристигналите във Великобритания имигранти трябва да получат достъп до социални помощи на петата година от престоя си, а не веднага, при това - след като изрядно са си плащали данъците. За това настоява британският евродепутат Найджъл Фараж, нашумял с репликата, че ако е българин, вече щял да си стяга куфарите за Острова.

„Аз силно съм се старал да не демонизирам българи, румънци или поляци, но ще продължавам да твърдя, че трябва да действаме в полза на собствените ни национални интереси. Очевидно не е в наш интерес да отпускаме социални помощи на хора, които не са били в страната ни поне пет години", коментира той пред Дарик.

От 2014 година британският пазар на труда ще бъде напълно отворен за всички граждани на Европейския съюз и няма да има разлика между един българин или един французин, например. Медии и политици на Острова отдавна твърдят, че страната ще бъде наводнена от масирана миграционна вълна от България и Румъния.

Фараж е лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP), който е против членството на страната в Европейския съюз.

Той твърди, че позицията му не е свързана с ксенофобия, а е чисто практическа и базирана на факти.

Като например, че 30-те милиона българи и румънци са сравнително бедни, каквито са били и 40-те милиона поляци през 2004-та година, когато за тях са паднали трудовите ограничения.
Половин милион поляци вече са в Англия, а полският е вторият най-разпространен език в страната.

„Аз не определям всички българи като престъпници, но сам знаете, че в България има голям проблем с организираната престъпност и аз не искам това да се превърне и в наш проблем", твърди евродепутатът.

"Моето послание към българите не е враждебно. Посланието ми е, че Великобритания отдавна страда от сериозна безработица сред младите - в момента тя е 22 %. Просто не е възможно да отворим вратите си безусловно", добави Фараж.

„Да, вероятно има квалифицирани българи, които се чувстват дискриминирани. На тях искам да кажа твърдо, че не ние ги дискриминираме. Нашата партия иска квалифицирани работници да идват, да работят и да си плащат данъците. Това, с което Великобритания не може да се справи обаче, е въпросният неограничен брой на неквалифицирани хора".

Oще: българия  великобритания  ес  имигранти  лондон  миграция  найджъл фараж  румъния 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

3 pepe | 04.02.201318:27

Шери, малко идиотче, коя е тази "държавата", за която трябва да се грижат политиците?
Едно време имало един крал, който освен с разточителството си влязъл в историята и с фразата "Държавата, това съм Аз!" - която отначалото изненадала повечето хора, но после политици по цял свят я оценили както подобава и я превърнали в свое кредо.
Та викаш, не им било работа, да се грижат за тъпия електорат, а трябвало да се грижат за "държавата". Ми да те светна - те в България политиците са ударници в това отношение бе душа, за какво им е да го казват, като те само за "държавата" се грижат. В "нормалните страни" политиците се притесняват за неща като "електорални настроения", тука не, какво да му се притесняваш на електората - когото и да изберат - все тая. Нали всички /заедно/ се грижат за "държавата".
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 04.02.201317:39

Глупости на търкалета. Има голяма престъпност в България, ама има и в Англия, пък и там е по-добре организирана - щото тука няма кой да я преследва,та за какво и е да си дава толко зор... и в тая връзка - що си мисли, че българската организирана престъпност ще тръгне да си сменя тукашното удобство за... какво, те да не са идиоти, да ходят там, където не само не могат да станат политици, но и ще бъдат преследвани /наместо обслужвани/ от закона?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.01.2011, 20:09

1 sherry | 04.02.201314:16

Браво! Ще чуем ли някога същото и от български политик? Загриженост за държавата, а не за електората?! Пет години да работи и да плаща данъци! Ега ти! И това ми било богата държава! Че ние сме къде-къде хем по-хуманни хем едвали сме по-богати! Свършват им детските и минават на помощи - няма да си убиваме от глад избирателите, я... Бесен Много щастлив Шокиран
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани