Нови секретни записи изтекоха в медиите | webcafe.bg
newscafe

За тези записи трябва да падат глави

Webcafe.bg, по afera.bg, БГНЕС
26.04.2013, 10:42 (обновена 27.04.2013, 15:14)
Мирослав Найденов и Бойко Борисов

Снимка: © Sofia photo agency

Найденов и Борисов сипят разнообразни обиди към прокурори, журналисти и политици.

Тази сутрин няколко редакции получиха аудиозаписи от скандален разговор между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Разговорите са изпълнени с вулгарности, цинизми и обидни квалификации, отправени от тримата участници в срещата срещу прокурори, политици и журналисти.

Най-много ругатни отнася главният прокурор Сотир Цацаров, за което на Борисов му подмятат: "Ти си го назначи". В разговора Кокинов и Найденов непрекъснато се оплакват, че са "репресирани" и "преследвани", най-вече от страна на прокуратурата.

Засега няма потвърждение за автентичността на разговорите. Звуковите файлове са изпратени на изданията от поща бойконайденовкокинов - boykonaydenov@mail.ru. (Компанията Mail.ru е собственост на най-богатия човек на Острова - руския олигарх Алишер Усманов.). Можете да ги чуете и вие: ЛИНК

В текста към самия мейл пише следното:

"Ако мислите, че след 20 февруари 2013 г. Цветан Цветанов е спрял да ви подслушва, сте се объркали. Но почти сигурен съм, че си го знаете. Защото аз съм един от тези, които ви подслушват. Служител съм на СДОТО, продължавам да работя там и върша каквото ми наредят началниците. А те вършат каквото им нареди Цветанов.

В този мейл, защото аз не пускам сигнал, ви уведомявам за последния случай на нерегламентирано подслушване, в който аз участвах. Защо пиша това? Защото днес, 25 април 2013 г., Бойко Борисов заяви на българите, че Цветан Цветанов се е заклел в децата си, че не е подслушвал него. Е, не е така!"

Преди десет дни по подобен начин медиите получиха секретни разработки срещу вече отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. Въпросните документи се оказаха автентични.

Ето и извадка от записите, публикувана от afera.bg:

Николай Кокинов (НК), градси прокурор на София: Добро утро.

Мирослав Найденов (МН), ексминистър на земеделието и храните: Аз съм се дегизирал

Н.К.: Дегизирал!? (към друг). Вода, нищо друго не искам.

М.Н.: Отслабнал ли си?

Н.К.: Само умствено. Преследват ме. Аз съм репресиран.

М.Н.: На една шейна, дет вика Шефа, са ни качили.

Н.К.: Ааа, качили, ма забраихте ма сичките.

М.Н.: Мене ме най забравиха. Ама,...

Н.К.: Тебе не знам кой ти вади ножа. Сигурно ти приказват, че аз ти го вадя, ама.....

М.Н.: Не? Той затва Шефа искаше, той затова ти се обади снощи...

Н.К.: Няма идея кво се случва в крайна сметка. Някой нарежда отгоре. Кой ти скача? Това ни е интересното.

М.Н. Не знам. Казах му на Шефа, той каза - Цецо. Мисля, че е Цецо. За да има такава атака и то координирана атака....

Н.К.: Значи това го прави Главният (прокурор). Еманципира ли се вече.

М.К.: Защото Той (главният прокурор) първия път като се изказа, директно атакува и теб.

Н.К.: Кво да ти кажа...

М.Н.: Цацаров казал на Шефа, че отдолу го натискат да ми повдигне обвинения.

Н.К.: Крият от мен делото. Аз съм репресиран отвсякъде. Президентът ми скача вече.

М.Н.: А той що?

Н.К.: Ми не знам. Щот сме били хора на Бойко. Не мога да разбера кво се случва - кой от кои е ?

М.Н.: В събота и неделя бехме с Шефа и аз му викам, че ще ми пишат постановлението за привличане. И той вика: "Глупости, как ще приличат?". И в понеделник получих призовка.

Н.К.: Виж сега, Началникът си избра главен прокурор.

М.Н.: Знаеш ли кое е лошото, като са го разпитвали тоя Симеонов...

Влиза Бойко Борисов.

Б.Б.: Ебати ташака. Слави Бинев да има по-висок рейтинг от Костов.

Н.К.: Ха-ха-ха. А Кокинов да пише?

М.Н.: И после в дисциплинарката.

Н.К.: И после да.

Б.Б. (към друг): Дай една пура.

М.Н.: Марешки си е платил и днес е на първа страница на "Труд" и "24 часа". Пълнят гушите на медиите.

Б.Б.: Поболяхте ме.

Н.К.: А какво да кажа аз? Защо ми скача президентът бе? Бил съм твой човек.

Б.Б.: Той, ако е казал, че си мой човек, то тва е хубаво.

Н.К.: Хубаво, ама началникът ми по друг начин го представя.

Б.Б.: В смисъл?

Н.К.: Ми каза, че президентът му се скарал (на Цацаров, бел.р.) - докога ще ги търпиш тия... Както се казва, не са хубави тия работи. Нещо, репресират ме... Червените ме репресират.

Б.Б.: Кои са червените?

Н.К.: Хи-хи-хи. По принцип. Всички ме репресират. Янето ми скача.

Б.Б. За кое?

Н.К.: За енергийните дела. Гриза дървото. Ще кандидатствам за апелативен прокурор. Искам там вече да ходя.

Б.Б.: Къде е тва?

Н.К.: Апелативна прокуратура. Искам да ходя там вече.

Б.Б.: А София?

Н.К.: Не ми се седи тука повече.

Б.Б.: А този Джамбазов на кой е човек? Аз знам кой го е назначил. Сашо Арабаджиев се е обадил на Филчев и го молят Станишев и Първанов.

Н.К.: Той ми е градски, от Ямбол е, по-малък е от мене. Малко гей си пада, ама....

Б.Б: Не малко, той си е откровен педерас.

Н.К.: Е да де, ама иначе си е добро момче. Умно момче.

Б.Б.: Те всички педали са умни. И аз почвам да викам, че съм пидал, за да мислят, че съм интелигентен. Кольо Филчев ми разказа цялата му история. Нали го знаеш, че е като CD. Като му щракнеш копче и почва да разправя с години, с дати, ръкописна мисъл има.

Н.К.: Като бях в градска 1999 г. той беше стажант, младши прокурор беше. След това отиде в районна, там си изкара годините и се върна като редови прокурор. По нататък Бойко Найденов (в момента Найденов е директор на Националната следствена служба) го взе в градска. По нататък аз като станах и го взех за заместник.

Б.Б.: Да не би и ти да обичаш така..

Н.К.: Ами де да знам, може да е хубаво, не съм пробвал. На тези години.

Б.Б.: Той не беше ли същият, който отиде да разпитва Овчаров в кабинета му. (Румен Овчаров, който през януари 2007 г. беше разпитан като министър на икономиката в кабинета му от прокурор Джамбазов, който наблюдава разследването)

Н.К.: Същият.

Б.Б.: А доказа ли се тогава, че там го е разпитвал?

Н.К.: Даже му се кара тогава. Велчев (тогавашният прокурор Борис Велчев.) му се кара.

Б.Б.: Що отива там, представи колко е задължен. Това определя отношение.

Н.К.: Не си спомням беше преди шест-седем години. Не е показвал политически пристрастия. Той си гледа Брюксел, Европа. Утре почва една среща тук, Кеслер (генералният директор на ОЛАФ Джовани Кеслер, който беше на визита в България на 16 април) е тук, той организира. Цели се в европейската прокуратура, която ще създават. Не се занимава много с български неща, освен с Миро Найденов. Но той е ресорен там. Това дело, което е срещу него, го крият от мен.

Б.Б.: Кой го крие?

Н.К.: Ръководството на прокуратурата.

Б.Б.: Кой?

Н.К.: Караш ме да говоря срещу началника си ли? Наблюдаващият прокурор докадва всеки ден на Борислав Сарафов (зам.-главен прокурор). Не знам по чие разпореждане, вероятно на Цацаров. На мен ми казаха, да не се интересувам по това дело. И аз не се интересувам, защото не съм в положение да говоря. С тази дисциплинарка, аз все за нея говоря, но тя ми е голям четал на врата. Всеки ме изнудва за пари. Да приключва там следващата седмица, да ме наказват, да ме порицават. Да знам, че е свършило.

Б.Б.: А апелативен, по-хубаво ли е от градски?
НК: По-високо е. И са три граници - от Благоевград до Видин. Пет апелативни прокуратури има в страната.
Б.Б.: А на софийска кой ще стане...

Н.К.: А не знам, да го мисли главният прокурор. Не мога да стоя повече. Нямам друга алтернатива. Разбираме се с Боби, с Цацаров. Но моят мандат изтича след три години, къде ще ходя. Сега има свободно място, сега е моментът. Все пак ще съм инстанция на градска прокуратура.

Б.Б.: А неговото дело как го виждаш?

Н.К.: Никак не го виждам. Защото дочух, че неговият свидетел - как се казваше - пак е бил отбой след последното си посещение. Злите езици говорят, че нещо си го дръпнал от летището. (Свидетелят по делото на Найденов - Светослав Симеонов, бивш шеф на ДФ "Земеделие", изпратен от него като аграрно аташе в Брюксел)

Б.Б.: Не го познавам този.

Н.К.: Такива слухове се носят. Така или иначе си е променил показанията. Без неговите показания, няма нищо. Има онези СРС-та на Калинка, нали била накичена някого. (Калина Илиева - бивш изп.  директор на ДФ "Земеделие", която беше ходила на срещи с със записващо устройство и подаваше сигнали до ОЛАФ. Както става ясно по-долу, тя е протеже на вицепремиера и бивш правосъден министър Маргарита Попова.)

М.Н.: Там няма нищо..
Н.К.: Не ми дават делото, искат нещо да правят.

М.Н.: Искат да привличат и Малена към него.
Н.К.: Знам, бе човек. Сега ми забраниха да говоря с нея. Главният ми забрани да говоря с нея. Ти си го избра.Не се подсмихвай.

М.К.: По второто дело ровят за пиарките. Тази Накова е разпоредила, че иска всички обществени поръчки от министерството. (Калина Накова е прокурор от специализирано звено за противодействие на измамите с европейски фондове към СГП. Тя наблюдава проверката срещу PR-те на Мирослав Найденов - бел.ред.)

Н.К.: Братко, дишат ти във врата. Кой ти диша, не знам. Не съм аз. Началникът да каже.

Б.Б.: Кой?

Н.К.: Попитай главния, какво му се върти в главата. Разбирам се с него, но е много повратлив. Бързо си сменя позицията. Нищо лошо не мога да кажа, но ме изненадва непрекъснато. Много ми е трудно. Днеска така, тука онака. Единият ден ме бие по главата, другият ден ме гали. За това искам в апелативна да отида, на спокойствие, настрани малко. Направи туй, направи онуй. После по главата - защо така го направи. С "Медиапул" тази история, защо си мислите, че я почнахме.

Б.Б.:Кой?

НК: В "Медиапул", този журналист, който го направихме като Христос мъченик. (Борис Митов беше привикан в прокуратурата в началото на април, за да дава обяснения по статията "Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?" във връзка със скандала с подслушването от МВР и беше заплашен с образуване на дело - бел.ред.)

Б.Б.: Боби. Борис.

Н.К.: Борис Митов. И той е гей. Наркоман и гей. Главният ми се обади и каза веднага го извикайте и почвайте проверка. Айде сега сложи лайното пред вентилатора. И аз като Матросов излязох и казах, че съм инициирал всичко това и го защитих. Какво да направя - станах главен бушон. Но нещо започнах да се изморявам. Сериозно ти говоря. Много ми идва. Всеки ме цака. И не виждам нищо досега хубаво да се е случило, освен дисциплинарката. Развесели се ти, но на мен не ми е.

Б.Б.: А Роман каква му е функцията?
Н.К.: Каква да му е? Като мен се гърчи като червей.
Б.Б.: Какъв е?
Н.К.: Заместник си ми е.
Б.Б.: А с Джамбазов?
Н.К.: Да.
Б.Б.: Роман може ли да си го ебе Джамбазов.
Н.К.: Според един жълт вестник между заместниците ми имало двама гейове. Сега издирваме кой е вторият. Само една е жена.
Б.Б.: Роман си е манаф малко.
Н.К.: А не знам. В една стая са, приятелчета са си.
МН: То прихваща.
Н.К.: Нервен съм напоследък.
М.Н.: Ако ме питаш мен
Н.К.: Твойто си е твойто, мойто си е мойто. И двамата ни чака нещо нехубаво. Та така...

М.Н.: А тази Накова на кой е такова?
Н.К.: Това е звеното за злоупотреби със средства от европейските фондове. Марга Попова си ги назначи, сложи Джамбазов за шеф. Не се интересувам и не ми е работа да проверявам. Тези хора не са физически в градска прокуратура. Сегашният началник на звеното е Митова. (Ангелина Митова, прокурор във ВКП, ръководител на звеното за евроизмамите)

Тези хора комуникират в Брюскел с ОЛАФ много. Туй дело не знам кой го възкреси, дойде сигнал от червените си спомням, обади ми се Цацаров и ме пита дали има дело срещу Мирослав Найденов. Казах му няма, но му препоръчах да пита Митова, защото се сетих за това срещу неизвестния извършител. Издадох уверение на следващия ден, подписах се, подпечатох, че няма срещу тебе дела. Цацаров отиде на брифинг - какво са си говорили с Митова и какво са правили не знам, след това повдигнаха обвинения. Защо и кой, питайте Цацаров.

Б.Б.: Нали имаш само едно дело?
М.Н.: По едно дело - три обвинения. Едното е че съм предложил подкуп, другото, че съм му принудил да си промени показанията, третото че съм сдействал на някаква фирма да спечели обществена поръчка, но тя не е спечелила.

Н.К.: И четвъртото - че кучето на Малена съм лекувал. Верно ли си го лекувал?
МН: Абе глупости, представяш ли си министър да ходи да лекува? Аз на шефа не съм ходил.
Б.Б.: Аз не виждам нищо лошо.
М.Н.: За вашите кучета съм викал друг доктор...просто физически съм нямал възможност...По делото за "Фейсбук" и "Туитър", тя е изискала всички медийни поръчки. И въртят, че все едно през медиите са давани пари, които са се връщали.

Б.Б.: Това, което ние говорим за Хохегер (скандалът с австрийския лобист Петер Хохегер, работил с кабинета Станишев и пиара Моника Йосифова, жената до Станишев) говориме същото, че са дадени милион и половина и триста хиляди евро са се върнали в България през Моника.
М.Н.: Ама то това е факт. Той наистина ги е дал.

Н.К.: Нещо се случва в политиката... не мога да разбера кой кой е и с кои играе. Имам чувството, че и вие в ГЕРБ има фракции и не всичко е еднозначно. Не мога да разбера защо правим някои работи. Ако ти знаеш нещо и си говориш с главния, това е друг въпрос. Усещам неща, които са ми странни. Не съм в положение да питам сега.

Б.Б.: Какви неща?

Н.К.: Малко странна ми се струва проверката със СРС-та.

Б.Б.: Проверявате сигнал.
Н.К.: Много неща проверяваме.
Б.Б.: А Моника проверявате ли?
Н.К.: И нея я проверяваме. Ама тя поиска да я проверяваме.
Б.Б.: Ами и Миро поиска да го проверите.
М.Н.: Аз отидох на първия ден. Нали говорихме тогава и аз отидох. Няма какво да се крия, нямам притеснения от това. Въпросът е че той..
Б.Б.: Аз този не съм го виждал.

М.Н.: Като прокурор те питам - при положение, че този си е потвърдил показанията, че не му е оказван натиск, те не могат ли да го прекратят.
Н.К.: Могат. Въпросът е защо не го прекратяват. Питайте главния.
М.Н.: Нали това беше уговорката - отиваш, разпитват.
Н.К.: Репресиран съм, с дисциплинарка, нямам поле за изява.
М.Н.: А те не само, че не го прекратяват. А почват да ровят по други неща, които са правени от ония.
Н.К.: Нещата по това дело бяха възложени на Джамбазов ми беше казано, който докадва на Сарафов... Джамбазов ходи по телевизиите.

М.Н.: Лошото е че почват да ровят по едно дело, което може да стане. "Фейсбук"-ът приключи, пристигна от ОЛАФ становище. Но понеже нямат нищо там, почнаха да искат другите медийни поръчки.
Н.К.: Там чух една клюка, доколко е вярна, нямам представа. Ще ти я кажа...

Н.К.: Аз съм репресиран в момента. Нямам поле за изява. Аз го питам Джамбазов, той не ми казва нищо. Лъже ме. Знам. Според мене, с ръка на сърцето, няма да издържи делото. А за другото дело, за медийните поръчки, чух една клюка, която, ако искаш, ще ти я кажа, ако искаш, няма да ти я кажа.

М.Н.: Кажи.

Н.К.: Предлагат сделка и май е приета от девойки, една от които е дамата, с която живееш (Мирослав Найденов е женен, вероятно става въпрос за любовница. Бел.р.). Да свидетелства срещу тебе, за да не й повдига обвинение.

Б.Б.: Тоя не ти е проблем, тая ти е проблем. Още преди една година ти казах.

Н.К.: Е значи мисла в правилната посока.

Б.Б.: Проблем ти е тая, която може да те накисне по най-безобразния начин. Така че отивай и се оправяй.

М.Н.: Аз там притеснения нямам.

Б.Б.: Ако тая, къде живее при мене, ходи да ме топи, чия е вината? Това, което ти го казва човекът...

М.Н.: Е то нали  е клюка.

Н.К.: Клюка ама.

Б.Б.: Ама има логика.

Н.К.: Отивам при началника си на репетиция. Не знам дали ще се върна.

Николай Кокинов си тръгва. На тръгване предава на Борисов резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Юристите ще преценят престъпление по кой текст от НК е извършил.

М.Н.: (към Бойко) Значи, Шефе, тя няма да ме издъни. Марга (Маргарита Попова, вицепрезидент, за която става ясно, че е кадрувала при назначаването на Калина Илиева за шеф на фонд "Земеделие" - бел.р. )е много близка с Калина. И след като я осъдиха за дипломата, тя пак се вижда с нея.

Борисов говори по телефона. От репликите му, които се чуват, става ясно, че са свързани със скандала с нерегламентираното подслушване от страна на СДОТО-МВР.

Какво правиш?
...
С Бареков как беше, тоя капут?
...
Мхм. Той за Тотев явно го...
...
Те днеска ще обявяват това от подслушването.
...
И горе-долу знам какво е излезло. Значи единият началник на екип 50-годишнина е имал и е отишъл и изтрил всичко, в деня, в който е обявена проверката, вечерта. (Радко Димитров от СДОТО, вече с повдигнато обвинение, известен вече като Радко с отвертката.)
...
Имам...А?
...
Да, да. Става въпрос, те ще им повдигат на тех, просто да знаеш като реакция. Не съвпадат.
...
А те мое ли да са ни слушали нас?
...
Не, щото инак.
...
Те са излизали, примерно не им съвпадат пътните листове, пък 30 литра бензин за деня е изписан. Може шофьорите да са си изписвали гориво и подобни, само че няма да прозвучи много добре според мене. (Колите на МВР с подслушвателна техника, за които прокурорската проверка установи, че например в пътните листове е отразено, че са си били на паркинг в МВР, а камерите са ги засекли на различни адреси в София.)
Трябва да имаш.
...
Най-уличаващото е това, че единият е изтрил цялата информация от файловете в деня на проверката, което не звучи добре като се обяви по тоя начин.
...
Доказано е - 13 прокурори са се подписали. (Прокурорската проверка в МВР беше от 13 прокурори.)
...
Информацията, която е имало във файла, взел е паролата от английската компания, те английска ли са не ги знам кви са, и е изтрил всички записи, всичко. (Радко Димитров се обажда на компанията, от която е купена техниката, за да му дадат парола и да изтрие записаната информация. За нея неотдавна Калин Георгиев, главният секретар на МВР, заяви, че няма изтрита информация.)
...
Пфу. Нямам представа за период, просто знам това са основните обвинени. В единия пък има останали записи, които не са ги слушали още, но няма документ, че са водени. Затова си мисля дали тея не са си бръмчали ей така да си изкарват напред-назад. Трябва все пак да имаш някаква готовност. Да видим какво ще кажат, ей това са основните нарушения - не излизат по пътни книжки маршрутите с разхода на горивото и единият шеф на екип е изтрил и то това е интересното, че е имал 50-годишнина и когато чува за проверката става отива и изтрива едните вечерта, а сутринта в 7.58 часа, а от 8.30 му е работното време, отива и изтрива всичко.
...
И ако тоя където казваш дали заместник знае нещо и им е казал.
...
Не го знам и кой е м...а му да е*а
...
Кой Драгомир?
...
Не, въпросът е този сигнал, примерно тука сега стои и ме слуша на мойта къща къде отива?
...
Добре, просто да го имаш предвид. Айде.

М.Н. Аз нещо? Да не предприемам някакви... Маргарита няма как да я...в смисъл не мога да направя контакт с нея, а и не знам как ще реагира тя.
Б.Б. Винаги си й казвал, че си говорил с Бойко.
М.Н. Маргарита? Е, тя слуша Калина, те са много близки... Но пък да го е координирала това тя? Въпросът е можем ли това ония да го спрат да не ни издънят тия, щот там са много хора...

Б.Б. Е те нема какво да приказват - ще приказват срещу себе си. 
...
М.Н. За момента нямам индикации, не знам за такава връзка нейна. Имала е гаджета в миналото назад, но за някакъв голям началник нямам... (Говори за Кристина Спасова, за която Борисов му подхвърля, че е имала връзка с шеф на агенция - става въпрос за пътната агенция, където Спасова е била пиар за кратко на бивш вече шеф на АПИ.)
Б.Б. Добре Бегай ...(не се разбира)

М.Н. Добре, а те това дело като е дал показание защо не вярват поне него да приключат.
Б.Б. Не могат да го прекратят преди изборите със сигурност.

М.Н. Ма поне да не го вкарат в съд, защото тоя лудият като иде в съдебна зала може да почне да ръси всякакви бисери.
Б.Б. Лудият не ти е проблем. (Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов се крие зад Лудия. Найденов го прати чак в Брюксел като аграрно аташе. Виж вдясно още.) Това е проблем, щот са европейски парите. Върху това се концентрирай Лудия пет пъти ти си е сменявал показанията, дали ще ги смени шести или седми

М.Н. Не, въпросът е да не влиза в зала
Б.Б. Чао от мен.

Oще: бойко борисов  записи  мирослав найденов  николай кокинов  подслушване  разговор 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.10.2011, 16:06

21 Old_BG | 29.04.201311:28

Нито ме притеснява самият запис, нито ме изненадва.
Говеда, общуващи си така - колко щеш, за изненада - ами повече съм изненадан, че има хорица дето са се изненадали, че съществуват на таково ниво такива дебили.
С две думи- нищо ново под небето.
Но все пак съм и изненадан и притеснен.
Изненадан съм, че дори и в лайната до устата, продължават разни да се правят че няма нищо, нищо особено не се е случило, че даже си позволяват и да хвърлят екскрементите в които се намират по другите.
Изненадан съм също, че освен качеството на дебилитета им и количеството им се оказва голямо.
От което пък съм леко притеснен.
Леко, щото не ме интересуват, нито пък могат да ми влияят, но все пак...все пак околна среда, нали?!
Бесен
Силно замърсена!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2012, 19:37

20 Dinko Marinov | 27.04.201320:00

няма конфилкт , има предпоставка за заговор за възпрепядстване на правосъдието .......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

19 daysydogy | 27.04.201313:34

С малки изключения през т. н. преход ни управляваха различни групи червенотиквеничковчета - бсп, дпс, ндсв, герб - от един дол дренки. А това че общо гласуващите за тях са практически монозинство, показва колко е недозрял така нареченият „български народ“! Изобщо вече ми са повръща като чуя думата народ!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.12.2012, 15:05

18 Бягащ Вълк | 27.04.201307:59

Божидаре, би било конфликт на интереси, ако това не бе БИВШ премиер, нали, не настоящ, а бивш. От друга гледна точка, ББ е председател на ГЕРБ и като такъв може да възниква такова "преплитане". Обаче човек познава много хора. В страна с малцинства от 1.5 - 2 млн. "всички сме размесени", както казваше една филоложка. А, още един въпрос - често пъти във фирмите за по-сериозни позиции се отказва работа на роднини, именно поради тази причина (конфликт на интереси) - не може просто така да си "клецаш" ПиАр-ката, щом заобикаляш разпоредбите. На практика обаче не само може, а си се прави. Изводите са лесни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

17 Божидар Гюлмезов | 27.04.201301:59

Абе вълчо, принципно щеше да си прав, ако не ставаше дума за (бившия) премиер на България, и един от главните прокурори в страната. Това е най-малкото конфликт на интереси.


Но предвид всичко случващо се последните години как да повярва човек... За всеки непредубеден човек това първоначално е поредния шантаж и активно мероприятие подготвено от извергите от БСП срещу опонент... Може би е вярно, може би не, но е очевадния факт че червените изроди искат да спечелят изборите не като бъдат по-добри от опонентите си, ами като ги заливат с помия - къде истинска, къде фалшива, и се надяват да спечелят не като привлекат повече хора за своята "кауза", ами чрез изгонването на хора от каузата на противника...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.12.2012, 15:05

16 Бягащ Вълк | 26.04.201323:16

Отново да подчертая дебело - никому не симпатизирам в политическата действителност в РБ. Проблемът е другаде. По същество, това е един ЧАСТЕН разговор на ПОЗНАВАЩИ СЕ лица. Приятелски, отпуснат, в дома на бившия премиер.

Все още не забелязвам сериозните престъпления, извършени от тримата в рамките на този разговор. Вероятно и вие вкъщи или на работното място често ще назовете някого "педераст", в негово отсъствие, което е клевета по смисъла на закона. "Ей, тоя е ибаси пидираса..." На работното си място няма да "пуснете газове" или "една вода", няма да псувате, ще се държите възпитано и нормално. Не така е между близки и добри познати.

Значи АНОНИМНИЯТ доносник търси "само да покаже" престъпленията и за тази цел ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Той не е знаел какво ще се каже с точност на събирането, а го записва с цел. Оттам-нататък си правете изводите - може ли да ви омаскарят (безразлично ми е за тримата), само защото някой дирижира подслушване при вас.

Да се е замислял някой как циганите, които се обаждат по телефоните и "жилят" доверчиви хора откъде събират инфо?! Нали трябва да са убедителни - да знаят имена на децата, кой-къде, какво работи, за да заблудят жертвата?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.01.2013, 22:53

15 Ellie Pavlova | 26.04.201323:15

Не знам друга демократична държава, където публично се твърди, че е ок неофициално или официално да се подслушват държавни чиновници - стига те да работят в името на държавата. Имено за това е още по-фрапантно (и почти звучи като истинско самопризнание) следното изказване на Цветанов от интервюто в 24 часа от тази вечер: "Аз смятам, че когато човек работи в интерес на държавата, не би трябвало да се притеснява, дори и да бъде подслушван, ако има, разбира се, законови основания за това. Аз винаги съм казвал, че когато работиш в интерес на държавата, никога не можеш да бъдеш в полезрението на правоохранителната система или на разследващите и никога няма да попаднеш в тази хипотеза."
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

14 Bichkiiata | 26.04.201322:57

Едни от най-подтискащите неща които съм чел са от Кафка, в голямата си част това са негови фантазии, но това което става с тези които управляват в България и тези които гласуват за тях е толкова отчайващо, безнадеждно непроменящо се и най-вече реално....атрофията е повсеместна даже такава отврат като доказано подслушване с имена на поръчителите, на тези които ги предоставят не е нищо повече от ефемерен дразнител и за засегнатите и за публиката.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

13 янаки | 26.04.201322:46

„ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОЧЕРНЕН!”
Прав си Вълчо!
Следователно, да се открият виновниците за това очерняне и така да бъдат подредени, че това да е „обица на ухото”, за всеки, на който му хрумне да подслушва държавните ръководители!
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 05.05.2012, 00:39

12 Blagovest Iordanov | 26.04.201322:44

Държавата е отдавна, много отдавна за закриване.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани