Прокуратурата извади нови доказателства за КТБ (обновена) | webcafe.bg
newscafe

Прокуратурата извади нови доказателства за КТБ

Webcafe.bg
22.07.2014, 15:28 (обновена 22.07.2014, 17:41)
ктб

Борислава Тренева-Кючукова е била притискана, да посочи конкретно име, твърди съпругът й

Съдът потвърди мерките за неотклонение на обвиняемите за длъжностно приствояване в особено големи размери от КТБ. Софийският апелативен съд заседава в продължение на 6 часа, като гледането на мерките се забави заради предоставени от прокуратурата допълнителни 6 тома материали Адвокатите им се запознаха с материалите и едва след това заседанието започна.

Главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова и заместник-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кичукова остават с мерки „постоянен арест", а главният счетоводител Мария Димова остава под „домашен арест" поради здравословното си състояние.

Четвъртият обвиняем - Орлин Русев, бе освободен с гаранция от 10 000 лева и не обжалва мярката си.

„Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи виновен е огромен, намеквали са й едно конкретно име", каза пред журналисти съпругът на заместник-главната счетоводителка в КТБ Борислава Кючукова.

"Не се притеснявам и не смятам, че жена ми е откраднала нещо. Нека да разследват, всичко е отворено", заяви Ивайло Кючуков. Той не вярва съпругата му да е подписвала нещо, заради което в момента да е изправена на съда, тъй като Борислава е счетоводител с много години опит и добре познава своята работа.

Чух много неща от прокурорите, много версии се смениха, чух много странни изказвания, които не мога да си обясня, но не вярвам на всичко това, което се говори. "Търси се изкупителна жертва и някой, който да каже, че някой човек е виновен - това се търси", добави той.

Ивайло Кючуков бе категоричен, че не вижда нищо странно в проверката на имуществото му и призова прокуратурата да проверява каквото поиска. "Не виждам какво повече от една панелка и нищо друго ще намерят", обясни той.

Според адвоката на Мария Димова Николай Рангелов няма доказателства и не може да се направи обосновано предположение за налагане въобще на мярка. Той подчерта, че обвиняемата няма достъп до парите, тъй като тя обработва счетоводно информацията и е била в отпуск от 16 до 20 юни.

Рангелов подчерта, че няма установена липса на каса, няма експертиза, при влизането на квесторите всичко е било наред.

Според него двама от свидетелите са заинтересовани да дават определени показания, защото иначе биха обвинили себе си, защото на фирми с тяхно участие са отпускани нерегламентирани кредити. Рангелов обяви, че се занимава с делото още от март, когато то първоначално е насочено срещу неизвестен извършител.

Oще: банка  банки  бнб  дело  длъжностно приствояване  източване  ктб  обвиняеми 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани