Кабинетът законно разреши лечение без здравни осигуровки | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът законно разреши лечение без здравни осигуровки

Webcafe.bg
30.03.2011, 16:41 (обновена 30.03.2011, 17:17)
роми

Снимка: © БГНЕС

С приетите днес от кабинета промени отпадна ограничението хората без здравни осигуровки, но с право на лечение, да не са пътували в последните 12 месеца...

При дефицит на средства за здравеопазване, несъбрани поне половин милиард от здравни осигуровки и санкции за неплащащите граждани, кабинетът разшири кръга на хората без доходи и имущество, за чието лечение в болница ще плаща социалното министерство.

Правителството одобри днес промени в постановление от 2007 г.

От пет на една година се намалява срокът, в който здравно неосигурените хора без доходи и собственост трябва да не са прехвърляли или продавали жилищен, вилен, селскостопански или горски имот, за да имат право на заплатени от социалното министерство диагностика и лечение в болнични заведения.

С промените отпада и ограничението тази категория лица да не са пътували извън страната в последните 12 месеца, тъй като то не отговаряло на европейските принципи в областта на свободното движение на хора.

Така в категорията лица, които отговарят на тези условия, попадат предимно роми. Така че решението на кабинета може да се тълкува и като предизборен "подарък". Но как тогава ще се почувстват всички онези български граждани, които плащат здравните си осигуровки и получават същите като качество здравни услуги...

Ще се покриват и разходите за лечение на чуждите граждани или лицата без гражданство, на които е разрешено постоянно пребиваване в България, както и на тези с предоставен статут на бежанец, хуманитарен статут или с право на убежище, ако отговарят на останалите условия в постановлението.

Oще: болница  ес  здраве  лечение  осигуровки  пътувания  роми 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.11.2010, 13:01

5 Alexy | 30.03.201122:30

Аз продължавам тъпо и упорито да плащам здравни осигуровки. Направления за специализирани прегледи не ползвам, защото когато ми потрябват личният лекар ги е свършил. Все забравям, че трябва да се разболявам в началото на месеца, докато не са свършили... Ползвам платени специалисти за всяка болежка и ми излиза по-евтино отколкото средствата, дето хвърлям всеки месец в здравната каса.
Благодаря на Бога за това, де. Защото има хора, дето се нуждаят от скъпо лечение и здравните осигуровки са им добре дошли.
Обаче тези като мен са доста - те плащат на практика лечението на социалната група, дето са я облагодетелствали с настоящите поправки.
Побърквам се като мисля за тези несправедливости.
Моля, мислете като гласувате, моля!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.02.2011, 17:03

4 Непиещ | 30.03.201120:09

Абе , какво правим ние /тези дето си плащаме данъците, ходим на работа, плащаме осигуровки, плащаме уроци на децата си, говорим правилно български и нямаме право на места в детските градини за децате си, нямаме право да строим на собствена земя от дядо и прадядо, газят ни пияни шофьори и ченгета от НСО, обират ни без никога да получаваме обезщетения и никога не можем да кажем ,че сме с предимство , защото сме платили данъци повече от половината махала/, че стоим в тая СТРАНА. Това не ни е Родината. Това е страната на комунистите, ченгетата, ДПС-арите и привилегиите за социално мързеливите. Бягайте докато още може. Ама много бързо. Оставете ги да управляват тези дето ги избират /тези дето раждат деца на държавата, дето чакат помощи, дето строят домове на чужда земя, дето не знаят имената на децата си и искат само по 50 лв. за да пуснат бюлетината си.../. 600 000 вече избягаха за 10 години. Ако останете тук, след 10 години няма кой да ви плаща пенсиите, да попълва загубите в здравното осигуряване, а ще живеете в частни градове , като в РЮА , Кения и Бразилия. Сиреч ще живеете в затвор, защото сте търпели едни идиоти.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

3 Pavur Pezev | 30.03.201119:41

Кабинета прай сигански работи. глупчо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 16:53

2 My Majesty | 30.03.201119:36

Опааа, току що и отново, управляващите потвърдиха, че са почнали да си купуват следващите избори. Избрали са си и ясна целева група. Сега ние целево пак ще духаме супата. ще им покажем червен картон и ще получим мигрена, докато си блъскаме глават за кого да гласуваме, щото другите партии пак ще ни поднесат малоумни листи, а ако не гласуваме - даваме на тези възможността съвсем да ни затрият.
Май ще трябва ново и кардинално решение. ядосан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.11.2010, 20:35

1 Георги Тотев | 30.03.201118:55

Нормален коментар върху статията не мога да направя, понеже ще бъде изтрит точно след няколко минути ... Бесен ядосан Бесен цензура Бесен бой Бесен ядосан луд!?!?! . Общо взето това ми е мнението бам! бам! ...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани