Съдът отказа да намали гаранцията на Христо Бисеров | webcafe.bg
newscafe

Съдът отказа да намали гаранцията на Христо Бисеров

Webcafe.bg
02.12.2013, 12:24 (обновена 02.12.2013, 13:02)
христо бисеров

Съдът е сметнал, че "размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров"

Софийският градски съд (СГС) отказа да намали паричната гаранция от 25 000 лева на бившия зам.-шеф на 42 НС Христо Бисеров от ДПС. Тя му бе наложена преди десетина дни след като му бяха повдигнати обвинения в пране на пари и невярна декларация пред Сметната палата.

Бисеров бе обвинен заедно с доведения си син Ивайло Главинков, на когото бе определена същата гаранция, както и забрана да напускат страната. Двамата обжалваха пред СГС само паричната гаранция.

От решението на съда става ясно, че към момента са събрани достатъчно доказателства, за да "се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение".

Според прокуратурата ексдепутатът е превел над 660 хи лв. на Главинков в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г. Става дума за финансови операции с 314 529 долара и 117 192 евро. Разследващите смятат, че Бисеров е знаел, че парите са незаконно придобити.

"Взетата мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка. Съдът намира, че видът й е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията. От друга страна позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната. За да изиграе възпиращо въздействие по отношение на обвиняемия паричната гаранция следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен.

От друга страна този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена. Съдът е намерил, че размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров", съобщиха от СГС.

Oще: гаранция  ивайло главинков  обвинения  сгс  съд  христо бисеров 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани