В Борисовата градина остават само кръчмите около "Ариана" | webcafe.bg
newscafe

В Борисовата градина - само кръчмите около "Ариана"

Webcafe.bg
27.09.2013, 16:21 (обновена 27.09.2013, 17:44)
Момиче и момче в Борисовата градина

Снимка: © Стоян Георгиев

Кафенета и атракциони в Борисовата градина ще бъдат премахнати, но не и заведенията около езерото "Ариана". Решението е на Столичния общински съвет, който даде срок от 3 месеца, в който да бъдат премахнати.

През юни съветниците приеха нова план схема, според която ще останат двете заведения около централния вход на езерото "Ариана". Край площадката около слончетата ще остане един павилион с маси, който ще има нова визия. На двете алеи около площадката се предвижда да бъдат разположени 4 маси за сладолед, ход-дог, пуканки и царевица.

СОС реши след 9 месеца да обяви конкурс за отдаването им под наем.

Проверка в Борисовата градина е установила 35 преместваеми обекта и рекламни елементи, като само 6 законни. Останалите 29 ще трябва да се премахнат.

Преди няколко години Бойко Борисов даде на частна фирма да ремонтира езерото "Ариана" в Борисовата градина срещу безвъзмездно ползване на терена за поставяне на заведение, а през зимата - ледена пързалка.

През лятото общинската съветничка Любка Качакова съобщи, че Столична община не е получила и един лев от тези заведения, а няколко НПО са внесли жалба срещу запазването им.

"По закон, казват те, Борисовата градина като паметник на парковото изкуство трябва да има подробен устройствен план и там не можело да има заведения. Очевидно общината иска тези заведения да се запазят", заяви тогава Качакова.

На тези заведения там им изтича договорът и общината не иска да се махат, а да си останат така, както са си и да обяви конкурс за нови наематели на тези заведения", каза още тя.

Oще: атракциони  бойко борисов  борисовата градина  езерото ариана  заведения  сос 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани