Държавният глава се чуди защо парламентът се намесва в конфликта му с Дянков | webcafe.bg
newscafe

Президентът се Очудва

Webcafe.bg
06.03.2010, 17:53 (обновена 06.03.2010, 19:39)
Георги Първанов

Снимка: © БГНЕС

Той ще отстоява твърдо и категорично позициите си и в бъдеще...

Президентът Георги Първанов изразява учудване защо оповестяването на разговора му със Симеон Дянков създава такива притеснения в ГЕРБ, след като самият министър е бил този, който е настоявал да се изясни случаят с неговите изявления за Първанов. Това e записано в съобщение на прессекретариата на държавния глава.

Проведеният с министър Дянков разговор не съдържа никаква поверителна или засягаща личността му информация, пише пак там.

Запис в звук, но без картина, ще изпратят от „Дондуков" 2 в Народното събрание, което го изиска. Но държавният глава смята за „неразумно" да се замесва и парламентът в  конфликта между него и Дянков.

Щом президентът смята, че това е междуличностен конфликт обаче, защо тогава огласи публично стенограмата - личните разговори между двама управници не интригуват обществото, доколкото не касаят публични интереси.

Из официалното съобщение: „Всичко, което е казано в разговора, е публична позиция на президента, която той ще отстоява твърдо и категорично и в бъдеще...Едва ли може да се намери по-добър начин за изясняване на позициите от оповестяването на стенограмата".

Президентът държи на принципното си взаимодействие с институциите, но това не означава, че ще бъде безкритичен към грешки, с каквито изобилства дейността на финансовия министър.

Oще: георги първанов  симеон дянков  стенограма 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани