Обир в Инвестбанк, взети заложници | webcafe.bg
newscafe

Бандит взе жени за заложници в Инвестбанк в Сливен

Webcafe,bg
23.03.2011, 21:35 (обновена 24.03.2011, 08:14)
полиция

Снимка: © БГНЕС

За първи път от началото на прехода у нас се случва банков обир със заложници

Четирима заложници вече са освободени от въоръжения, нахлул в сливенския клон на Инвестбанк в сряда, 23 март, около 16 часа. Районът е отцепен от полиция.

Последваха десетки изстрели, тежко ранен охранител и 7 заложници, между които бременна жена и съпруга на полицай. Сградата е тъмна, наоколо полицейски кордон, не са известни нито исканията на похитителя, нито дали е установен контакт с него.

Поискал е цигари и безалкохолно, които са му били занесени от полицай и оставени пред входа. Няма информация какво се случва с похитените.

Психолози описват похитителя като: "Дрогиран, объркан, несигурен, разярен по неизвестни причини, решен на всичко за пари."

Целият район е ограден от полиция. Банката се намира точно срещу сградата на Областната администрация в центъра на града, на 20 метра от пешеходната зона и е обслужваща банка на община Сливен.

В 16.40 ч от София e излетял военен самолет със 70 командоси от отряда за борба с тероризма, водени от командира им Кирил Димов. В Сливен е и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Заложниците са: Веселка Цонева - директор на клона, Ваня Димитрова - касиер, Ивелина Иванова - главен счетоводител, Мими Величкова - касиер, Радина Терзиева - експерт по кредитиране, Светла Атанасова - касиер и Димитър Митков - охранител.

От 16 ч до 18.15 ч бандитът произведе поне 17 изстрела, казаха свидетели, цитирани от "Труд". Ден преди нападението в клона били внесени 1 милион лева от общината - пари от администрацията, училища, детски градини и други дейности, които кметството плаща, съобщи областният управител Марин Кавръков. Най-вероятно тази сума е била цел на бандита.

20 минути след началото на екшъна от офиса на банката двама мъже, за които се предполага, че са от охраната или банкови служители, изнесоха ранения от нападателя гард. Според лекари "имало данни за голямо количество кръв в белия му дроб". Състоянието му било тежко.

Служители на банката съобщиха, че нападателят е освободил заложниците мъже, а оставил само младите жени. Шефката на салона била заключена в кабинета й.

Намиращите се в близка сграда служители на обществени организации успяха да се евакуират и да се скрият на безопасно място зад полицейските ленти. Наоколо има много жилищни блокове. Достъпът до тях е бил спрян.

Oще: заложници  инвестбанк  нападател  обир  полиция 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

3 Pavur Pezev | 24.03.201107:56

Бравос,ашколсун,аферим.Стигнахме американците,вече не сме залупени смотльофци,а горди евро-атлантици,демонстриращи разбиране и убеденост в демократичните ценности.То за резил бяхме-един да не направи обир със заложници,стрелби ,един-двама простреляни.Ама то в Булгаристан,парите се крадат законно,затуй немаше досега обири.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.01.2011, 18:57

2 simo_haihe | 23.03.201123:19

значи не е известно дали е установен контакт с похитителя, ама той е поискал кафе, цигари и квот беше там, и са му ги занесли до входа.... е ако не е установен контакт, господин редакторе, как е казал какво иска да му занесат? да повторим - значи хем си е поискал,хем не се знае дали има контакт?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.11.2010, 20:35

1 Георги Тотев | 23.03.201122:29

Предпазителите на някой хора почнаха да "гърмят"! Дано да се реши без жертви тази сцена от хамерикански филм.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани