България източник на секс робини | webcafe.bg
newscafe

България източник на секс робини

Webcafe.bg
20.06.2012, 08:16 (обновена 20.06.2012, 08:48)
Проститутки

Снимка: © БГНЕС

Според доклад на Държавния департамент правителството на България не прилага изцяло минималните стандарти за пресичане на трафика на жени и деца със сексуални цели

България е източник и в по-малка степен транзитна страна и дестинация за трафик на жени и деца за сексуални цели. Освен това мъже, жени и деца извършват принудителен труд, гласи разделът за България в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора по света, предаде БТА.

Докладът с дата юни 2012 г. е публикуван в сайта на Държавния департамент и се отнася за 2011 г. Той обхваща 185 страни, разделени в три групи. В първата са страните, чиито правителства прилагат изцяло минималните стандарти на Договора за защита на жертвите на трафик.

Във втората група, където е България, са страните, чиито правителства не прилагат изцяло тези стандарти, но полагат значителни усилия да ги приложат. В третата група са страните, които не прилагат изцяло минималните стандарти и не полагат значителни усилия за това.

В България жени и деца стават жертви на трафик със сексуални цели вътре в страната, конкретно в курортните и граничните райони, както и в Холандия, Белгия, Франция, Австрия, Италия, Германия, САЩ, Чехия, Финландия, Гърция, Испания, Норвегия, Полша, Швейцария, Турция, Кипър, Македония и Южна Африка, се посочва в доклада.

Мъже, жени и деца от ромски произход са особено уязвими и са значителна част от потвърдените жертви на трафика с хора. Български мъже, жени и деца извършват принудителен труд в Гърция, Италия, Испания, Чехия, Швеция, Норвегия, Кипър и Ирак. Български деца са заставяни да просят по улиците и да извършват дребни кражби в България, както в Гърция, Италия и Великобритания, гласи докладът.

Правителството на България не прилага изцяло минималните стандарти за пресичане на трафика, но полага значителни усилия да го стори. През разглеждания период правителството на България изпрати в затвора значителен процент от виновните за трафик на хора.

Макар че през 2011 г. бяха идентифицирани по-малко жертви на трафик в сравнение с 2010, правителството продължи да използва ефикасно механизмите, приети в края на 2010 г. за подпомагане на по-голям брой жертви, се посочва в доклада.

Препоръките към България са да продължи усилията за разследване, изправяне пред съда и осъждане на правителствени служители, замесени в трафик, както и да гарантира, че виновните служители ще бъдат наказани за тези престъпления; да продължи усилията за разследване, изправяне пред съда на виновниците за трафик и да гарантира, че мнозинството от осъдените за трафик ще излежат присъдите си в затвора, се посочва още в документа.

 

Oще: българия  власти  деца  държавен департамент  държави  жени  проституция  трафик 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

1 Илия Илиев | 20.06.201208:58

Адвокатската колегия,ще Ви извини ли за по-горният репортаж?
Проглушиха ефира с глупави расъждения за Гей-паради,изводът е ,че ако не се вразумите-ислямът е супер морален ,към отношенията Мъж-Жена и ще Ви вразумят.По-моралният винаги печели турнира!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани