Допълнителни екипи на Спешна помощ във Варна | webcafe.bg
newscafe

Допълнителни екипи на Спешна помощ във Варна

Webcafe.bg
20.06.2014, 11:39 (обновена 20.06.2014, 11:44)
аспарухово

Допълнителна помощ е осигурена и за други застрашени градове

Министерство на здравеопазването е осигурило допълнителни екипи за най-застрашените от наводненията райони в Североизточна и Източна България, съобщават от пресцентъра на ведомството. Допълнителна спешна помощ е осигурена в районите Велико Търново, Габрово, Бургас, Варна и Добрич. Екипите на Бърза помощ в Шумен, Силистра, Ямбол са в готовност да окажат съдействие при необходимост.

Вследствие на пороя във Варна в болница са шест души - трима с травми, двама с нервни кризи и една родилка.

В момента в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна на смяна са 9 екипа, като са ангажирани още по един от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково. Към Спешния център на УМБАЛ „Света Марина" е сформиран интердисциплинарен екип от невролог, интернист, психолог и психиатър, който оказва помощ на пострадали и нуждаещи се.

В Регионалната здравна инспекция е създадена организация за осигуряване на медикаменти и препарати в болниците и в центровете за настаняване.

Министерство на здравеопазването е изпратило до РЗИ и указания за действия и контрол, за да се избегне разпространението на епидемии.

Министерството е получило сигнал за приливната вълна, заляла част от кв. Аспарухово във Варна, в 20.00 ч. снощи. Веднага са изпратени спешни екипи на ЦСМП Варна, но заради тежката обстановка, изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително трудно. Половин час по-късно е свикан Кризисен щаб, който да поддържа връзка с регионалните си структури, както в засегнатите от от пороите райони, както и в тези във висок риск.

Oще: бедствие  бърза помощ  варна  здравеопазване  министерство на здравеопазването  наводнение  порой  спешна помощ 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 20.06.201417:35

Допълнителни екипи на спешна помощ? Сериозно?
Още малко и ще започне да изглежда че държавата си върши работата. Усмивка
А къде бяха държавните и общинските органи, които трябваше да се погрижат да предотвратят възможността най-обикновен дъжд да се превърне в природно бедствие, отнемащо човешки животи?

Сега е редно и нормално за развитите държави близките и роднините на тези 9 или 11 загинали човека да започнат да съдят органите на изпълнителната власт - от общината до министерския ни съвет, и не само да ги съдят, ами и да спечелят делата.

И е крайно време в България една година да се обяви за "Година на държавния срам" - година, в която да не се честват никакви юбилеи от основаване, освобождаване и други подобни на въпросната държава. А датите на въпросните юбилеи да се отбелязват с празни паметници, които да се показват и по националната телевизия с обяснението, че са празни, защото съвременната българска държава, представлявана от управниците й не заслужава да бъде там.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани