Електронни формуляри на данъчните декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци вече са достъпни в интернет сайта на НАП | webcafe.bg
newscafe

Данъчни декларации 2010 вече са на сайта на НАП

Webcafe.bg
24.12.2010, 14:17 (обновена 24.12.2010, 14:30)
Красимир Стефанов, НАП

Снимка: © БГНЕС

От 3 януари ще работи електронната система за подаване на подоходни декларации онлайн с електронен подпис, казаха от НАП

Електронни формуляри на данъчните декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци вече са на сайта на НАП.

Образците могат да се попълват електронно, да се разпечатат и да се подадат в НАП по пощата или лично. От 3 януари ще работи и електронната система за подаване на подоходни декларации по Интернет с електронен подпис, казват още от НАП.

В края на януари ще бъде пусната в експлоатация и услугата за попълване на декларации с баркод, при ползването на която всички изчисления се извършват напълно автоматично и грешките са изключени.

От НАП са изпратили вчера по електронната поща на 12 000 свои клиенти файлове с декларации за облагане на доходите и подробни указания за попълването на формуляра, данъчните облекчения и плащането на дължимите суми.

В www.nap.bg са публикувани и служебните бележки за изплатени доходи, както и справката за извънтрудови правоотношения, които ще са нужни на счетоводители в първите дни на новата година.

Oще: данъци  декларации  нап  онлайн 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани