Кушлев запорира имане на Красьо Черния за над милион лева | webcafe.bg
newscafe

Кушлев запорира имане на Красьо Черния за над милион лева

Webcafe.bg
26.10.2010, 13:19 (обновена 26.10.2010, 13:26)
красьо черния

Снимка: © БГНЕС

Красьо Черния няма да може да се разпорежда с някои свои имоти докато трае делото за лъжесвидетелстване и укриване на данъци срещу него

Комисията „Кушлев" за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, запорира чрез Софийския градски съд имущество на Красьо Черния на стойност 1 058 956,58 лв., съобщиха от комисията.

Съдът е постановил:

▪ Възбрана върху апартамент с площ от 185,50 кв.м. в гр. София;

▪ Възбрана върху поземлен имот с площ от 4 108 кв.м. в гр. Шумен, ведно с построените в него 5 сгради;

▪ Възбрана върху 3 броя паркоместа в гр. София;

▪ Възбрана върху право на строеж на офис в гр. Плевен;

▪ Запор върху дялове от капитала на 4 търговски дружества;

▪ Запор на всички банкови сметки н алицето в лицензираните банки в Република България.

Комисията започна проверка срещу Красимир Георгиев от гр. Плевен след постъпило уведомление от Софийска градска прокуратура за образувано и водено досъдебно производство срещу лицето за извършени престъпления.

Анализът на комисията показа, че са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има несъответствие между стойността на придобитото имущество и декларираните приходи на проверяваното лице в размер на „значителна стойност" по смисъла на закона.

Налице е презумпцията на чл.4, ал.1 от Закона, че имуществото е придобито от престъпна дейност, доколкото установените законни източници на доходи по отношение на проверяваното лице не са достатъчни за придобиването му.

Комисията е поискала обезпечителни мерки, които са наложителни във връзка с осъществяването на правата на държавата по евентуално бъдещо съдебно решение за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Красьо Черния.

Oще: запор  комисията кушлев  красьо черния 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани