БФСки: Недоволство от създадената нова структура Български професионални ски инструктори (БПСИ) към БФски е само от собствениците на няколко малки ски училища в района на хижа „Алеко" | webcafe.bg
newscafe

Българската федерация по ски е срещу монопола

Webcafe.bg
27.12.2010, 11:31 (обновена 27.12.2010, 11:55)
Витоша

Снимка: © Skyscrapercity.com

Българската федерация по ски и сдружение "Български ски училища" така и не могат да разрешат спора за монопола...

Българската федерация ски (БФСки) отговорно заявява, че недоволство от създадената нова структура Български професионални ски инструктори (БПСИ) към БФски е само от собствениците на няколко малки ски училища в района на хижа "Алеко".

Това се казва в позиция на федерацията след като преди дни от сдружение "Българско ски училище" заявиха, че на практика БФски монополизира обучението и квалификацията на ски инструкторите в България.

Според изявлението на федерацията, "зад това недоволство обаче стоят същите хора, които управляват сдружение "Българско ски училище". От БФСки обясняват, че именно федерацията се опитва да разбие монопола, създавайки БПСИ и затова политиката им не се е харесала на "сдружение, което според регистрацията му е в частна полза и това обяснява всичко". Явно някой има материален интерес да бълват колкото се може повече ски учители със съмнителни качества, само и само да печелят повече пари, пише в становището.

От федерацията обаче не обясняват защо след като бълваните учители са със съмнителни качества, за членство в БПСИ се изисква именно квалификация от сдружение "Българско ски училище".

Факт е , че в България все още няма регламентиран правилник, който  да казва ясно коя структура трябва да извършва лицензирането на ски учителите, припомнят от БФСки.

"По смисъла на това на всеки е разрешено да извършва такава дейност, а на ски федерацията е основно нейно задължение обвързано законово от Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС). В момента съществува монопол, упражняван от сдружение "Българско ски училище", се казва в становището.

От БФСки обясняват, че прокламираното 45-годишно минало и опит на сдружението всъщност е съвсем по-кратко, тъй като голяма част от него е преминало под шапката на БФСки, където е съществувало под формата на комитет до 1997 г.  Неразбираемо е защо, когато федерацията обявява намерението си да възстанови това направление, се оказва че тя прави нещо незаконно и грешно, заявяват от ръководството й. 

От БФСки отхвърлят като "несериозни" обвиненията, че задължават ски курортите да работят само с техните кадри - това било въпрос на преценка на самите собственици.

За липсата на резултат от досегашните срещи между представители на "Българско ски училище"  и БФСки, от федерацията го обясняват с притесненията, които имат в сдружението, от "конкуренцията на БФСки, която с професионализъм, съвременно програми, добри позиции във всички международни структури е изградила положителен образ, резултат на което е и фактът, че България ще е домакин на Световната купа по ски за мъже в Банско".

Oще: бфски  курорти  монопол  сдружение  ски училище  структура 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.06.2010, 22:50

1 tedi | 13.03.201110:42

Няма държава, няма закони. Има само наглеци с пари. Те управляват България.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани