БФСки: Недоволство от създадената нова структура Български професионални ски инструктори (БПСИ) към БФски е само от собствениците на няколко малки ски училища в района на хижа „Алеко" | webcafe.bg
newscafe

Българската федерация по ски е срещу монопола

Webcafe.bg
27.12.2010, 11:31 (обновена 27.12.2010, 11:55)
Витоша

Снимка: © Skyscrapercity.com

Българската федерация по ски и сдружение "Български ски училища" така и не могат да разрешат спора за монопола...

Българската федерация ски (БФСки) отговорно заявява, че недоволство от създадената нова структура Български професионални ски инструктори (БПСИ) към БФски е само от собствениците на няколко малки ски училища в района на хижа "Алеко".

Това се казва в позиция на федерацията след като преди дни от сдружение "Българско ски училище" заявиха, че на практика БФски монополизира обучението и квалификацията на ски инструкторите в България.

Според изявлението на федерацията, "зад това недоволство обаче стоят същите хора, които управляват сдружение "Българско ски училище". От БФСки обясняват, че именно федерацията се опитва да разбие монопола, създавайки БПСИ и затова политиката им не се е харесала на "сдружение, което според регистрацията му е в частна полза и това обяснява всичко". Явно някой има материален интерес да бълват колкото се може повече ски учители със съмнителни качества, само и само да печелят повече пари, пише в становището.

От федерацията обаче не обясняват защо след като бълваните учители са със съмнителни качества, за членство в БПСИ се изисква именно квалификация от сдружение "Българско ски училище".

Факт е , че в България все още няма регламентиран правилник, който  да казва ясно коя структура трябва да извършва лицензирането на ски учителите, припомнят от БФСки.

"По смисъла на това на всеки е разрешено да извършва такава дейност, а на ски федерацията е основно нейно задължение обвързано законово от Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС). В момента съществува монопол, упражняван от сдружение "Българско ски училище", се казва в становището.

От БФСки обясняват, че прокламираното 45-годишно минало и опит на сдружението всъщност е съвсем по-кратко, тъй като голяма част от него е преминало под шапката на БФСки, където е съществувало под формата на комитет до 1997 г.  Неразбираемо е защо, когато федерацията обявява намерението си да възстанови това направление, се оказва че тя прави нещо незаконно и грешно, заявяват от ръководството й. 

От БФСки отхвърлят като "несериозни" обвиненията, че задължават ски курортите да работят само с техните кадри - това било въпрос на преценка на самите собственици.

За липсата на резултат от досегашните срещи между представители на "Българско ски училище"  и БФСки, от федерацията го обясняват с притесненията, които имат в сдружението, от "конкуренцията на БФСки, която с професионализъм, съвременно програми, добри позиции във всички международни структури е изградила положителен образ, резултат на което е и фактът, че България ще е домакин на Световната купа по ски за мъже в Банско".

Oще: бфски  курорти  монопол  сдружение  ски училище  структура 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.06.2010, 22:50

1 tedi | 13.03.201110:42

Няма държава, няма закони. Има само наглеци с пари. Те управляват България.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани