Майката на убиеца от Лясковец заплашва да се обеси | webcafe.bg
newscafe

Майката на убиеца от Лясковец заплашва да се обеси

Webcafe.bg
18.03.2014, 11:12 (обновена 18.03.2014, 12:07)
Петкова

Снимка: © novanews.bg

Стефанка Петрова, майката на стрелеца от Лясковец - Петко, напълно го оневинява, въпреки че простреля смъртоносно командоса Емил Шарков и рани още трима полицаи.

„Не вярвам - моят син никога не би посегнал, никога", заявява майката пред Нова телевизия. В момента тя е приютена в Евангелистка църква, но иска да се върне у дома. Заплашва да посегне на живота си, ако синът й бъде осъден.

Жената твърди, че ще се обеси, ако Петко се озове в затвора: „53 години не сме се разделяли. Без него не мога". Пушка имал от 10 години, но отрича да му е купувала патрони, както се твърди.

Петрова разказва, че полицейската акция от ранните часове на 14 март в дома им била изненадваща. В началото чула нещо като гръмотевици и светкавици. „Гледам ги в коридора. Покачили се с една стълба. Трагедия. Кой ги изпрати, за какво ги изпрати?", пита се майката.

Стефанка допълва, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял с полицията. „Той се занимава 4 часа. Какво е ставало от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече", продължава разказа си Стефанка.

„Те бяха в стаята ни. За какво да го обвинявам? Аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам", заявява майката.

Жената признава, че съседите им са искали да освидетелстват Петко, който от 2010 година не е излизал от тях, че им да се подигравали, наричали ги ненормални и луди.

„Синът ми е нормален, за какво ми е лекар", настоява Стефанка. Петко Петров не е излизал от дома си от октомври 2010 година. „За него няма изолация. Намираше си все нещо да прави, да ремонтира. Излиза по терасите", допълва Стефанка.

Посещавали го приятели, обаждали му се за рождения ден. Имал приятелка, която го притискала за сватба, но той отказал и тя си тръгнала.

Психологът Тодор Тодоров коментира, че връзката между майката и сина е патологична. „Самият факт, че майката няма критичност към нещата, които се случват със сина й. Мисля, че майката е Сивият кардинал в тези отношения. Тя дърпа конците. Това явно е доста властна и обсебваща майка, която не разбира, че вреди на сина си", обясни експертът.

Oще: емил шарков  лясковец  мвр  петко петров  стефанка петрова 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

58 Manuela Gerenova | 19.03.201421:53

fatal1ty, надявам се виждаш, че го казах преувеличено. Но много коментиращи някак си се опитват да надминат всякакви конспиративни теории и да изкарат нещата точно обратни. Да ни убедят, че това е един мил, но уви, изтормозен човек, жертва на обстоятелствата и на леки отклонения в мисленето. И на майка си, евентуално.
Говорихме го в друга тема - не знаеш на ден с какви хора с какъв "багаж" се разминаваш. Повярвай ми, сред тях сто на сто ще откриеш хора, които са на ръба да загубят контрол в един красив момент. И ако всички масово в един момент сдадат фронта и ти или някой твой близък сте на мушка - повярвай ми, няма да ти пука от колко време насам е придобито оръжието. Другото са хипотези и локуми.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

57 Оня Дето Го Трият | 19.03.201421:43

Оставете човека да блесне де, толкова се пъне горкия да изглежда мъдър и житейски зрял, а вие......
Ама как да изглеждаш мъдър и житейски зрял, като си изграден от клишета. Ей, Богу не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 15:21

56 qhasper | 19.03.201421:27

"Поне докато не хакнат програмния код на човешкия мозък."

Не знам, моят е пачнат с нещо наречено "рационална мисъл". Действа като ваксина срещу глупости и ми позволява да не се водя от очевидни слабости на човешката психика.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 15:21

55 qhasper | 19.03.201421:05

"Стереотипа, като нещо достатъчно често повтарящо се, за да се приеме за правило"

Леле, веднага тичам в уикито да редактирам някои страници:

Стереотип за запазване на енергията
Стереотипите на Нютон
Стереотип за всеобщо привличане
Стереотипи на термодинамиката"Те ви и още един стереотип: нещата винаги са по-прости, от онова за което си ги мислим."

Първо не е стереотип, второ е точно обратното, ама това би ти сецнало простанните размисли за света.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.10.2012, 01:15

54 fatal1ty | 19.03.201420:46

Мануела, имал е ловни пушки едни десетина години преди инцидента и заплахите към децата. Не го оправдавам, не оправдавам никого, казано иначе - не давам окончателни присъди, на каквито станахме свидетели.
Роуан, аз опитах да кажа възпитано какво мисля, а ти...гъзовете ;д Е, така да си говорим, щом си казал: извади твоята оттам, защото пишеш алабализми, дори последния ти пост пак е тип "аз!", не се ли усещаш. Повтаряш на папагален принцип клишета, които дори не си вдянал, а за психология и книгите по нея, не съм аз твоя човек, пред който ще блеснеш, ама хайде, мир да има, че правим една типично булгаристанска черта, която проявяваме от векове: става нещо и вместо да се реши то, раята почва да се джафка едни други ;д Или и за това бъркам;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

53 Rowan | 19.03.201420:37

Леле, на толкова свободни тълкования на понятията изобщо не се връзвам да споря. И щото много обичате да ме съветвате (qhasper и House Nation) и аз да ви дам един акъл. Ако вземете да си извадите главите от уикито (щях да кажа гъзовете) и да прочетете поне една книга по психология, може и някога да формулирате мнение различно от предразсъдъка: Ако нещо не се е случило с мен, то нещото не съществува. Това е възможно най-ограничения начин на мислене, а обвинявате мен в ограниченост.

А за стереотипа, то цялата психология се гради на стереотипи. Поне докато не хакнат програмния код на човешкия мозък. Стереотипа, като нещо достатъчно често повтарящо се, за да се приеме за правило Каспъре, а не свободните ти преводи от някой англоезичен блог.

Те ви и още един стереотип: нещата винаги са по-прости, от онова за което си ги мислим. Аре сега смело теории за влиянието на Юпитер на астралната същност на индивидите от мъжки пол живеещи в района на гр. Лясковец и някоя конспиративна теория за насочен лъч от маките зелени човечета от Алфа Кентавър, блокирал оръжията на баретите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

52 Manuela Gerenova | 19.03.201419:56

House Nation, e ти още малко и ще го оправдаеш... Децата те дразнят, за това се снабдяваш с четири ловни пушки... Ясно, че нещата хич не са черно и бяло, ама айде без...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2012, 19:10

51 House Nation | 19.03.201419:32

Rowan, опитай да излезеш от рамките. Стоиш ли в тях, от една страна си ограничен в собствените си представи, от друга - бъркаш поголовно. Искаш ли пример? Имам толкова властен баща, че ти е бедна фантазията. Цял живот е ръководил хора, отделно е силен характер ( и свестен човек). Тези, които ме познават поне, казват, че последното нещо, което съм, е нерешителен. Ако е вярно онова за трите ти теории, набързо ще ти вметна, че жените около 30, дори и да не са омъжени...ама нищо им няма и това не е признак на нищо, освен, най-често, на завишен ценз и малко повечко мозък. Стереотипите не са нищо друго, освен много пряк синоним на предрасъдъци, а предрасъдъците водят до грешни решения в 8 от 10 случая и то като минимум. Пак казвам: отсъдил си само по това, което си прочел/видял в медиите. Ето ти пак пример: новинарска емисия, топ новината е "мистър Х, който не е излизал от къщи и има психично болна майка, преби с юмруци 12 годишно дете!!!..." Ти веднага удряш с чукчето: "Ясно. Властна майка, едипов комплекс, не е излизал от къщи = социопат и насилник. Следващия!" А ако медиите са отразили само повърхността, а Мистър Х всъщност е с докторска степен по хуманитарни науки, чудесен човек с чудесни приятели, а е пребил 12 годишно дрогирано цигане, опитало с нож да обере болната му майка? Буф! - стереотипа ти отиде на кино. Съвсем приятелски ти казвам, понеже чета тук понякога - не рационализирай живота в няколко прости правила, а всичко останало да води или идва от тях, защото е грешно. По тази логика, има 12 типа човека, колкото са зодиите, 3 вида социопати (жените над 30, жените под 30 и червенокосите жени, примерно), два пола и тва е. Май всичко е малко по-сложно, не мислиш ли? Извинявам се на всички, ако съм засегнал някой
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

50 lele male | 19.03.201417:09

И да се обеси и да не се обеси - ракията па ще поскъпне Смее се

Туй по аналогия на този виц:
Училище. Трети "Г" клас. Учителката се опитва да обясни на децата какво е парадокс и пита децата:
- Можете ли да ми кажете какво ще се случи ако всепомитащо гюле се удари в непоклатима и неразрушима стена?
Всички се ослушват и почесват къде ги не сръби, сал Иванчо дига ръка. Даскалката и са нещяло баш Иванчо да вдига, ма той упоруто дигал ръка, та чак ръкомахал.
- Кажи Иванчо - с притеснение в погледа казала учителката.
- Ми госпожо, ще поскъпне ракията.
- ?!? Ааааа защо така мислиш моето момче?
- Е па тате каза, че каквото и да стане в тая държава, резулата е, че поскъпва ракията.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 15:21

49 qhasper | 19.03.201416:04

Роуане, Роуанееее...

Стереотипът е съвкупността от качества, които характеризират дадена група в главата на даден човек. Може да е верен до различна степен или да е напълно неверен. Няма значение дали е изграден от личен опит или е заучен.

Предразсъдъкът е начин на мислене и чувстване спрямо тая група на базата на стереотипи. Може да е в положителна или отрицателна насока.Стереотипите за цели други народи в голямата си част са абсолютни глупости и в повечето случаи са негативни. Когато стане дума обаче за твоя народ почват да тече река от положителни качества. Това е вярно във всеки случай, където има 'ние' и 'те'.

Много ми е интересно какъв е тоя странен английски хумор? Дай пример, ако можеш. Аз съм фен на stand up като цяло и знам англичани, американци, австралийци и всички имат различно чувство за хумор като отделни хора, но някакъв общ английски хумор, американски хумор, австралийски хумор и тн не съм забелязал. За жалост имам поглед само върху англоговорящи комици, защото само тоя чужд език знам достатъчно добре, че да разбирам тънки положения в подобна реч, а в българия тоя жанр не е разпространен.
   

оценка

+4 -0