Сидеров и „Луфтханза” ще се съдят един друг? | webcafe.bg
newscafe

Сидеров и „Луфтханза” ще се съдят един друг?


05.02.2010, 11:24 (обновена 05.02.2010, 11:39)
волен сидеров

Волен Сидеров често има проблеми с родната Темида. Дали този път няма да си има проблеми и с германската?

Германската авиокомпания "Луфтханза" е подала жалба срещу Волен Сидеров за нанесени обиди, а полицията във Франкфурт на Майн разследва случая.

53-годишният български политик се качил в самолета на германската авиокомпания, пътуващ на 3 февруари следобед от София за Франкфурт на Майн.

По думите на представител на „Луфтханза” Сидеров отказал да се подчинява на реда в самолета и се държал доста предизвикателно.

Стюардесата се опитала да го успокои, но не успяла. С неуспех завършили и опитите на самия пилот.

"В такива случаи - казва говорител на "Луфтханза", - ние сме длъжни да уведомим полицията на летището, на което ще кацнем, защото носим отговорност за всички пасажери на борда".

Още повече, че лидерът на българската партия "Атака" продължил да буйства по време на целия полет - хвърлял храна в коридора и обиждал персонала, наричайки членовете му "нацисти" и "антисемити".

Според представителя на "Луфтханза" Сидеров изкрещял на стюардесата, която го помолила да се държи прилично, следното: "Няма да ми заповядва някаква си русокоса арийка!"

Някои от пасажерите също помолили българския политик да се държи както трябва, но техните призиви го разярили още повече.

Заради буйстващия български гост пилотът приземил самолета не на предвидената писта с ръкав до самата сграда, а на странична.

Целта била да не се стига до скандали и на самото летище във Франкфурт на Майн.

Алармираните от екипажа полицаи вече чакали самолета на самата писта и извършили проверка на документите на Сидеров в самия самолет.

Лидерът на "Атака" продължил да сипе ругатни и по адрес на полицаите.

Сидеров е бил пиян, твърдят говорители на авиокомпания "Луфтханза".

Полицаите били принудени да пуснат българския политик заради показания от него дипломатически паспорт.

"Ако този човек не разполагаше с дипломатически паспорт, той щеше да бъде временно арестуван", заяви полицейски говорител.

В такива случаи преди да пуснат задържаното лице полицаите са длъжни да вземат пръстови отпечатъци, да направят снимки, както и да поискат парична гаранция, тъй като става дума за чужд гражданин.

Всичко това е било спестено на Волен Сидеров.

Полицията и прокуратурата във Франкфурт на Майн проучват в момента каква защита дава дипломатическият паспорт. От отговора на този въпрос ще стане ясно дали срещу Сидеров ще бъде повдигнато обвинение.

Българските и германските власти трябва да уточнят ползва ли се Сидеров с имунитет в чужбина.

От своя страна още в сряда вечер Волен Сидеров заяви, че обмисля да съди „Луфтханза” за уронване на престижа му.

 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

2 r_p_mc | 11.02.201001:58

Елате ни вижте !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.02.2010, 12:58

1 Chery | 06.02.201013:29

Сидеров трябва да плати на Луфтханза за направената реклама, не да ги съди, като се има пред вид умствения капацитет на неговия екип може и нарочно да е инсценирал скандала, знаейки какво ще последва. Хора с неговото его пострадало от нещо назад във времето търсят всякакъв вид изява та дори и негативна, а той има нужда човека. На последак нещо в родната страна не му обръщат внимание и го смятат за "леко" ненормален та е хукнал по света да търси "изява". Скандала е най-бързия начин да гръмне пресата. Не му е никак лесно на това момче, да си идиот си е кауза, която иска много работа... Взел се наистина на сериозно, но най интересното е, кой друг идиот му е дал дипломатически паспорт без да му провери медицинския картон за неизправности.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани