Веселин Маринов пее за началото на кампанията на ГЕРБ | webcafe.bg
newscafe

Веселин Маринов пее за началото на кампанията на ГЕРБ

Webcafe.bg
23.09.2011, 10:59 (обновена 23.09.2011, 17:11)
вот, избори

Гласуването за кметове, общински съвети и държавен глава ще се проведе едновременно на 23 октомври. Кампанията се закрива в полунощ на 21 октомври 2011 г.

Предизборната кампания на ГЕРБ започва на 24 септември с концерт в Бургас и с представяне на кандидат-президентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, съобщиха от пресцентъра на партията.

За доброто настроение на публика ще се погрижат Веселен Маринов, Графа, ансамбъл ",Българе'', както и актьорите Димитър Рачков, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева, Руслан Мъйнов и други, уточнява прессъобщението.

Веселин Маринов е известен като семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов, който е председател на предизборния щаб на управляващата партия. Певецът дори написа химн за МВР. Самият Цветанов пък от днес вече трябва да е в отпуска като министър.

Днес се откри предизборната кампания за избор на президент и вицепрезидент на България и за избор на местни органи на властта.

Гласуването за кметове, общински съвети и държавен глава ще се проведе едновременно на 23 октомври. Кампанията се закрива в полунощ на 21 октомври 2011 г.

Всичките 18 двойки, кандидати да станат президент и вицепрезидент на страната отговарят на изискванията да  имат постоянен адрес в България, да нямат друго гражданство, гражданството на техните родители също да е българско, да не изтърпяват наказание "лишаване от свобода" и да не са под запрещение.

Предизборна агитация не се допуска четири часа преди изборния ден и в самия ден на вота. Кампанията се води на български език.

Кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава. Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.

На местни избори в 13 общини хората ще избират по-малко съветници, само в Кюстендил броят им ще се увеличи с четирима. Според закона за местното самоуправление и местната администрация броят на общинските съветници се определя на база населението в общината.

Най-голямо е намалението на броя на съветниците в Плевен, тъй като населението на общината е паднало под 160 хил. души и сега плевенчани ще избират 41 вместо 51 общинари. В Габрово ще гласуват за 33 вместо 37 съветника, тъй като жителите са намалели под 75 хил. души. В същото време Кюстендил е нараснал над 75 хил. души и ще има 37 вместо 33 съветници в общината.

В шест общини населението се е свило под 10 хил. души и затова вместо сегашните 17 ще избират 13 съветници. Това са Криводол, Бобовдол, Белово, Иваново (Русенско), Доспат и Бойчиновци.

Карнобат и Първомай ще имат с двама съветника по-малко - от 29 на 27. В Кочериново, Малко Търново и Кула също ще избират с двама съветника по-малко - 11 вместо 13.

Oще: вицепрезидент  избори  кампания  президент 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 24.09.201113:54

Сещаш ли се за "Звездни рейнджъри" и правото на глас обвързано с военната служба - не просто повинност, а тежка и често заплащана с жовота ти. Интересното на такъв подход е обвързването на вътрешното управление с участие в действия насочени навън, просто Хайнлайн като мнозина умни хора знае много добре, че веднъж оставена да се занимава само с вътрешните си проблеми държавната власт доста бързичко се превръща в средство за самоизяждане - пречка за собствените си хора, а не полза. Не знам дали тоя метод би работил у нас, за да бъда честен бих казал, че се съмнявам доста, но причината да го казвам е именно самоизяждането, на което сме се отдали и големите гладни усти, които сме настанили на трапезата. Толкова са се окопали, че вече нямаме шанс за смислен вот, няма начин хора, които поне да мислят с главите си в перспективе да влязат във властта, пък нали са българи и те, ясно е че ще бъркат с лява ръка в десен джоб, но поне да не са продажни дребни престъпници, каквито са едва ли не всички в момента. Дори тоя стремеж към Шенген е пак поръчка за далаверите на ТИМ, Лукойл и още няколко зяпнали за далавера от техни собствени канали влизащи в голямата Европа, ясно какви далавери, ясно с какви средства, не е ясно само защо толкова хора не го виждат или напротив се надяват и на тях да им капне. Ние имаме нужда от себе си, да ни оставят да работим, вместо под прикритието на мечти за подредена Европа, собствената ни държава да убива всяка инициатива и дори да стига до там, че да не ни дава защитаваме живота си. Лоша работа хора, много лоша ....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 23.09.201112:25

От нашите данъци хранят изкуствени или персонални политически партии.Не стига,че те не се самоиздържат,но ни манипулират да участваме и в скъпите предизборни кампании.А на края пак ще спечелят онези,които привличат... женската сексуалност.Защото дамите-гласоподавателки са винаги повече от мъжете гласоподаватели.В същност,демокрацията не е ли матриархат? Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани