България не е узряла за единство на леви и десни | webcafe.bg
newscafe

България не е узряла за единство на леви и десни

Webcafe.bg
26.06.2014, 17:14 (обновена 26.06.2014, 17:29)
парламент

Според лидера на БСП политиката в България в последните години се превръща в състезание на лични амбици

В България липсва зрялост за сътрудничеството между леви и десни така, както се случва в Европейския съюз. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти в Белгия. Според него политиката в България в последните години се превръща в състезание на лични амбиции, а не в дебати за политика.

"Страната ни се нуждае от сериозни реформи в работата на институциите, в здравеопазването, в правосъдието, в образованието", добави Станишев и подчерта, че всичко това изисква широка подкрепа.

"Виждате, че една година с недостатъчна подкрепа се стремим и променяме нещата. Безкрайно е мъчително и безкрайно трудно, защото съпротивата е огромна, много интереси бяха засегнати", обобщи той.

Станишев не се притеснява забавянето на прекратяването на пълномощията му на депутат. На 1 юли той трябва да положи клетва като евродепутат. Той осъди поведението на ГЕРБ в пленарна зала.

"Със съжаление виждам, че ГЕРБ, която една година с поведението си дискредитираше парламентаризма, в първия ден след изборите не признаха резултата, половин година не влизаха в парламента изобщо, играят с кворума и дискредитират институцията. На всеки, който играе такива игри, му се връща", каза Станишев, който участва в днешното заседание на държавните и правителствените ръководители от ПЕС, свикано в белгийския град Елвердинге. На него присъства и премиерът Пламен Орешарски, който обаче отказа да разговаря с българските журналисти.

Станишев коментира и ситуацията в Европа. Според него кандидатът за председател на ЕК от партията, която събра най-голяма подкрепа на евроизборите, трябва да получи мандат за преговори. Редно е да бъде предоставен мандат на Жан-Клод Юнкер (ЕНП), обяви Станишев.

Той добави, че е изготвил няколко точки, получили подкрепата на държавните и правителствените ръководители социалисти в ЕС, на чиято основа Юнкер може да разчита на тяхната подкрепа. Акцентите са социалната защита, инвестициите, заетостта, преодоляването на разликите между бедни и богати.

Междувременно ЕНП обяви, че няма да издига свой представител за председател на Европейския парламент и ще подкрепи кандидата на социалистите Мартин Шулц, който бе номиниран от ПЕС и за шеф на ЕК.

Oще: белгия  бсп  герб  десни  европейски съюз  леви  сергей станишев  станишев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

3 daysydogy | 26.06.201422:51

“Пътеводител за България – пътища и безпътие” Райко Алексиев от вестник “Щурец” 1933г.
“За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано – България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции.
Населението ѝ се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите – на сегашните.
Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление.
Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници.
Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа.
Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците ѝ предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани.
Държавата си служи с телефони, а държавниците – с телефончета.
Столицата ѝ има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното – уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.
Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй.
Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора.
България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.
Националният девиз на държавата е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението.
Държавният девиз на нацията пък е „Боже пази България“ . В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси.”

И още за парадоксална България.
Син на мракобесен комунист е председател на т.н. европейски социалисти (ПЕС), на който първият му работен ден е като мин. председател на парадоксална България - руски мишок (троянски кон) в сърцето на Европа???!!!???
Дъщерята на Георги Боков, един от изтезателите на Райко Алексиев - независим журналист, умъртвен жестоко без съд и присъда, е кандидат за генерален секритар на ООН????!!!!???

Нямам думи....
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.01.2014, 13:55

2 Petar Stoimenov | 26.06.201418:34

Една от хилядите разлики между Станишев и ББ - европейците се снимат със Станишев, докато Боко ходи до Брюксел, за да се снима с тези над него.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 17.01.2014, 13:55

1 Petar Stoimenov | 26.06.201418:34

За съжаление наистина от герб не уважават парламента, не уважават колегите си. В политиката вече няма морал, заради такива като хората на Боко.
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани