Какво му доверил Цветан Цветанов... | webcafe.bg
newscafe

Какво му доверил Цветан Цветанов...

Webcafe.bg
23.12.2011, 10:45 (обновена 23.12.2011, 11:05)
Волен Сидеров  на митинг на Атака

Снимка: © Sofia photo agency

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров: Не мога да инжектирам морал на хората около мен. Който се изкуши от облагите, няма да остане...

Лично Цветан Цветанов ми каза, че ГЕРБ намират начин да осигурят силен материален стимул на депутатите, които напускат други парламентарни групи и прехвърлят субсидиите си към партията на Бойко Борисов. Това заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров пред Нова телевизия с две уточнения - че разговорите са били на четири очи и че няма доказателства за твърденията си.

Сидеров обясни, че разговорът се е състоял в дните, когато РЗС се обяви срещу правителството. "Веднага след това парламентарната им група се разпадна. Вижте какво стана с Марио Тагарински, с Чукарски... Не мога да ги изброя всички по име, защото някои от тях едва ги познавам. Също като отцепниците от "Атака" те декларираха субсидията си към ГЕРБ. Цветан Цветанов ми каза лично, че намира начин да им я върне", заяви лидерът на "Атака".

"Няма как да докажа всичко това. Особено срещу министъра на вътрешните работи. По-скоро той ще тръгне да прави изпълнения, както Румен Петков търсеше начин да ме мачка съдебно, със следствие и т.н.", каза още той.

От думите му стана ясно, че има реална опасност при разпад на парламентарната група на "Атака" в парламента, отцепилите 11 депутати да направят нова под името "Атака" - без негово участие. В момента "Атака" разчита на абсолютния минимум от 10 народни представители. Достатъчно е да я напусне само още 1 депутат, за да се разпадне групата.

"Не мога да инжектирам морал на хората около мен. Който е морален, ще остане. Който се изкуши от облагите, няма да остане. "Атака" без Волен Сидеров е стара мечта на някои кръгове. Има такива идеи, въртят се в мозъчния щаб на ГЕРБ, както и в главите на отцепниците. Това, ако го направят, ще стане със съдействието на председателя на Народното събрание и с помощта на мнозинството.

Все пак ще трябва промяна на някои текстове. В момента правилникът подлежи на тълкуване. Смятам, че парламентарното представяне трябва да следва регистрацията на една партия в ЦИК. Там председател съм аз. Така че това ще е трудна задача. Няма как да не го мисля като вариант, защото виждам наглостта.

Аз обаче смятам, че партията не би могла да съществува, без аз да съм председател. Това ще е подменена, послушна партия. Защо трябва да отричаме ролята на личността? Персоналното присъствие, характер и качества на един човек винаги имат значение. По същия начин хората олицетворяват ГЕРБ с Бойко Борисов и ДСБ с Иван Костов. Има такива - лидерски партии", коментира Волен Сидеров.

Oще: атака  волен сидеров  герб  депутати  морал  народно събрание  парламент  партия  рзс  субсидия  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани