CNN спира излъчване в Русия | webcafe.bg
newscafe

CNN спира излъчване в Русия

Webcafe.bg, по Bloomberg
11.11.2014, 10:30 (обновена 11.11.2014, 10:36)
cnn

Снимка: © Getty Images

Повод за реакцията на CNN беше приетия наскоро закон за ограничаване на правото на собственост на чужденци в руските електронни, печатни медии и интернет-издания.

Световният информационен канал CNN, притежаван от Time Warner Inc, ще спре да излъчва програмата си в Русия заради въвеждането на новия закон, ограничаващ чуждестранната собственост върху медиите, съобщава Bloomberg.

Решението няма да засегне кореспондентското бюро на CNN в Москва, заявяват от ръководството на телевизията.

"Turner International ще преосмисли възможностите си за излъчване на CNN в Русия, с оглед на последните промени в руското мейно законодателство", пише в позиция на компанията.

"Прекратяваме съществуващите си договорености за разпространение на телевизионен сигнал, докато не приключим с процеса на преоценка. Надяваме се, че ще се върнем на пазара своевременно и ще уведомим партньорите си за всяко ново решение относно възстановяването на услугите ни", заявяват от CNN.

Повод за реакцията на американската медия беше приетия наскоро закон за ограничаване на правото на собственост на чужденци в руските електронни, печатни медии и интернет-издания.

Според новите правила международните акционери ще имат право на до 20% собственост в уставния капитал на руски средства за масова информация. Забранява се на чужденци да стават учредители на медии в Руската федерация.

При неспазване на закона Федералната служба за информационни технологии и масови комуникации може да изиска прекратяване на дейността на медията по съдебен път.

Така чуждестранните медийни издатели в Русия са изправени пред дилема - или да продадат бизнеса си на руски компании, запазвайки миноритарен дял, или да се оттеглят от пазара.

Oще: cnn  информация  медии  русия  телевизия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани