Партията, обявена от братята Юзеирови, не се състоя - явиха се 72 роми учредители | webcafe.bg
newscafe

Тири-ри-рам, ОТОМАН

Webcafe.bg
02.04.2010, 15:17 (обновена 02.04.2010, 15:54)
юзеир юзеиров

Юзеиров трябва да измисли нова провокация, за да дразни, че с феса става банален...

Журналистите и полицията бяха повече от учредителите на Юзеировата партия ОТОМАН, които така и не стигнаха за учредяването й, насрочено за днес в хотел "Шумен".

72-ма циганина, повечето от които под 16 години, се опитаха да учредят партия ОТОМАН,  предаде агенция "Фокус". Изискването е учредителите да са поне 500.

Пред "Фокус" Емилия Миткова от с. Илия Блъсково казва, че, за да присъства днес на събранието, са й обещани ядене, пиене и концерт на Софи Маринова, както и пари, които не е получила. Преди дни в тв репортажи хора от шуменски села, включително и от родното на братята Славяново, разказаха как Юзеирови предлагат по някоя и друга десетачка и обещания за работа, ако се запишат за учредители на партията им.

Поради опасения, че може да има провокации както от страна на Юзеирови, така и от националсти и привърженици на ВМРО и "Атака", полиция и жандармерия охраняваше центъра на Шумен. Националистите също "пазеха" събитието с плакати „Не на ОТОМАН-ците в ЕС" и скандирания „Фесовете вън" и "България".

ОТОМАН, подготвяна от братята Али и Юзеир Юзеирови означава Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък, каквото и да значи последното словосъчетание.

Единият от братята - Юзеир, се опита с червен фес на главата, в тон с вратовръзката му, да поднесе цвете на паметника на полковник Константин Каварналиев, край който се бяха събрали симпатизанти на "Атака". Освен че културно го възвърнаха, полицаите го накараха и да свали феса.

Причината да не се състои събитието, според Али Юзеиров, е, че много автобуси и автомобили с техни симпатизанти не могли да пристигнат, защото били спрени от полицията.

Подтиска ме системата, която е от 130 години в България, обяви пред журналисти Юзеир Юзеиров, който твърди, че се е осмелил да изкаже мнението на подтиснатите.

Малцинствата са бъдещето на България, алтернативата на България - ромите, турците, помаците, дори и македонците. Ако успеем да направим нашата промяна ще поискам моят роден град - Търговище, да се казва Ески Джумая, дефинира една от програмните цели на провалената ОТОМАН Юзеиров.

Oще: отоман  роми  шумен  юзеирови 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.