В Италия не се декларират 51,2% от данъчно облагаемите суми, което поставя страната на първо място по укриване на доходи в ЕС | webcafe.bg
newscafe

Италия, Румъния и България - топ 3 по укрити данъци

Webcafe.bg
01.08.2011, 14:48 (обновена 01.08.2011, 15:17)
пари, плащане

Снимка: © Sofia Photo Agency

България е на трето място - след Италия и Румъния, по укриване на доходи в ЕС

В Италия не се декларират 51,2 процента от данъчно облагаемите суми, което поставя страната на първо място по укриване на доходи в Европейския съюз, съобщи днес в информационния си бюлетин Асоциацията на италианските данъкоплатци, цитирана от БТА.

На второ място е Румъния с 41,6 процента, а трета е България с 38,3 на сто. Челната "петорка" допълват Естония и Словакия - съответно с 37,4 и 32,4 процента укрити доходи.

Най-съвестни са данъкоплатците в Швеция, където недекларираните суми са едва 7,6 на сто, в Белгия - 10,3 и във Великобритания - 11,9 процента.

Проучването се базира на данни от финансовите полиции на страните от ЕС.

"Рекордьори" в Италия по неплатени данъци са фирмите за дизайн и поддръжка на сайтове за продажба на стоки и услуги в интернет.

Регистрирани са 2,225 милиона такива сайта, но само 800 000 от тях са редовно фактурирани, което означава, че два от всеки три сайта за електронна търговия нямат създатели и просто "са възникнали от само себе си".

Тъй като всеки сайт или портал има нужда и от обновление, то италианските специалисти изчисляват данъчните загуби на около 3 милиарда евро годишно.
 
"Анализът показва, че агенциите за уеб маркетинг укриват повече доходи от погребалните бюра. Те прибират много високи хонорари от продавачите на стоки и услуги в интернет, след което изчезват безследно," констатира президентът на Асоциацията на италианските данъкоплатци Виторио Карломаньо.

Oще: българия  данъкоплатци  данъци  деклариране  доходи  ес  италия  румъния 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани