МФ: Няма застрашени банки, влоговете са гарантирани | webcafe.bg
newscafe

МФ: Няма застрашени банки, влоговете са гарантирани

Webcafe.bg
27.06.2014, 22:19 (обновена 27.06.2014, 22:37)
петър чобанов

Министърът на финансите: Държавата има механизъм да се справи

"Хората трябва да са сигурни, защото банковата система е стабилна. Техните пари са гарантирани". Това каза министърът на финансите Петър Чобанов пред "Панорама" по БНТ по повод информационната атака, довела до опашки пред банкови клонове днес. "Както виждате, държавата има механизъм да се справи", каза той.

Податливостта на слухове, както и местенето на пари от една банка в друга, носи загуби за хората, обясни Чобанов и призова вложителите да не следват "стадното поведение".

Според финансовият министър е очевидно в България има среда, която е податлива на слухове, но за паника не може да се говори.

Петър Чобанов посочи резултатите от емисията външен дълг като обективен критерий за финансовата стабилност на страната. "Бяхме свидетели на много непремерени политически изказвания за разклащане на държавата, но както видяхте, международните финансови пазари дадоха доверие на държавата. Оценката на финансовите пазари е категорична, те имат доверие в нас", посочи министърът.

Петър Чобанов не отхвърли идеята на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за незабавен заем от МВФ, но обясни, че ситуацията в момента не го налага. "Нека да се опитаме да се справим със собствени сили и да имаме доверие в собствените си възможности", каза той.

На въпрос дали днешната атака е свързана със сблъсъка между Делян Пеевски и Цветан Василев, Чобанов отговори, че не смята ситуацията за подвластна на техния конфликт.

Той призова компетентните власти да установят кой е източникът на информацията, която предизвика напрежението.

Oще: банки  влогове  ктб  министерство на финансите  петър чобанов  пиб 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 28.06.201402:03

Г-н Йовчев,

За Вас се говори, че сте човекът на Д.П.С., а всички с догадки разбраха, че зад Пеевски и Орешарски стои не кой да е, а Доган, доскоро се вярваше, че К.Т.Б. е Доган, но се оказа, че не е точно така, а още по-отскоро се изясни, че Б.Н.Б. си има ментор и този ментор, пак се спряга да е Доган и не е случайно, че Ви питам, така ли е, защото все пак единствено Б.Н.Б. имаше информацията за финансовото състояние на К.Т.Б., а слуховете дали тръгнаха от Подуправителя на Б.Н.Б. или от Управителя, оставям това на Вас и на Вашите копои, които тръбят че държавата е под "контрол", а всъщност никъде не споменават, че огромни бг фирми, са знаели още във Вторник за финансовото цунами П.И.Б, като странното е, че преди тътените за К.Т.Б., за които също са узнали незнайно как, са се пренесли с кинтите си, тихомълком, в П.И.Б, а след това на едни по-сигурни, предполагам, отново под по чуждо давление, места, за което Вие не спрягате всъщност Управителя на Б.Н.Б, а Вие всъщност най-удобно не споделяте, че няма как да се случи два пъти теч на една и съща информация, без Б.Н.Б., да не са пряко замесени?!

Та Ви питам, кога ще уволняваме Управителя на Б.Н.Б, преди или след крахът на МуфтаМиневците или след курбанът на Подуправителя?!Усмивка Усмивка Усмивка

Дочух, че след като няма дребни вложители в К.Т.Б., а са само едри и след като над 100 000 евро, не сте длъжни в срок да им възстановите кинтите, сте щели с вече така сделаната Национализация, да попълните пробойните в Бюджета си, за да доизкласите, като едни съвременни робинхудовци, до есенните избори, а след това каквото сабя покажела, с примъкнатите 3млрд евро?!Усмивка

Чудя се Д.П.С. ли е чудовището, което като добрата ламя Спаска, ще се смили над България или Вие ни представяте разпищолилото се чудовище, като добрата ламя Спаска?!Усмивка

Спете спокойно г-н Йовчев, сънищата са безплатни, особено, когато са гарантирани от Вашето Б.Н.Б.!!!

П.С. И да, защо Ви трябваше да зачеркнете П.И.Б, толкова ли са Ви недостатъчни национализираните три милиарда, че искате да се домогнете и до ефекта на Доминото - защо не споделихте с народът, че там са емигрантските пари на България и на Средната класа, не се ли поставихте на мястото на нееничарите, не Ви ли домиля за тези, които Ви носиха на гръб толкова много години, не Ви ли остана поне малко срам г-н Йовчев?!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани