Брокерите на недвижими имоти във Великобритания отчетоха покачване на цените и увеличаване на търсенето през април | webcafe.bg
newscafe

На Острова брокерите на имоти вече се усмихват

Webcafe.bg , The Times
14.05.2010, 11:44 (обновена 14.05.2010, 13:10)
Лондон

Снимка: © БГНЕС

Цените на имотите в Лондон традиционни са високи, а британският пазар изпита най-леко спада на цените на недвижимостите

Брокерите на недвижими имоти във Великобритания отчетоха покачване на цените и увеличаване на търсенето през април, въпреки прогнозите за рязък спад преди изборите. Кралският институт на експертите оценители също отчете подобрение в баланса и покачване на цените с 9% в първите 3 месеца от 2010 година и с цели 17% до края на април.

Отчетено е и покачване в търсенето с 1 до 8 процента - най-високият процент от декември 2009 г. насам. Балансът на покупко-продажбите за първи път е положителен тази година, досега варираше между минус 8% и минус 12%. Говорител на RICS заяви: „В началото на 2010 г. пазарът на недвижими имоти беше замрял в очакване на изборите в страната.
Пропастта между търсене и предлагане се увеличаваше, тъй като потенциалните купувачи изчакваха търпеливо изхода от предизборната борба. В началото на пролетта обаче търговията се поднови и с хубавото време се възроди и оптимизмът ни." Най-обещаващи са цифрите в Лондон и Югоизточна Англия. В Югозападна, Източна и Централна Англия също се наблюдава покачване на цените и търсенето. Брокерите на недвижими имоти в Шотландия също отчетоха повишено търсене на къщи в селските райони за първи път от края на 2009 г.

Една от най-големите вериги брокерски къщи в Обединеното кралство - Winkworth, отчете общо 2900 продажби за 2009-а, при средно 4500 продажби годишно за изминалите 10 години.

Oще: брокери  великобритания  имоти  купувачи  острова  спад  търсене  увеличение 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани