Брокерите на недвижими имоти във Великобритания отчетоха покачване на цените и увеличаване на търсенето през април | webcafe.bg
newscafe

На Острова брокерите на имоти вече се усмихват

Webcafe.bg , The Times
14.05.2010, 11:44 (обновена 14.05.2010, 13:10)
Лондон

Снимка: © БГНЕС

Цените на имотите в Лондон традиционни са високи, а британският пазар изпита най-леко спада на цените на недвижимостите

Брокерите на недвижими имоти във Великобритания отчетоха покачване на цените и увеличаване на търсенето през април, въпреки прогнозите за рязък спад преди изборите. Кралският институт на експертите оценители също отчете подобрение в баланса и покачване на цените с 9% в първите 3 месеца от 2010 година и с цели 17% до края на април.

Отчетено е и покачване в търсенето с 1 до 8 процента - най-високият процент от декември 2009 г. насам. Балансът на покупко-продажбите за първи път е положителен тази година, досега варираше между минус 8% и минус 12%. Говорител на RICS заяви: „В началото на 2010 г. пазарът на недвижими имоти беше замрял в очакване на изборите в страната.
Пропастта между търсене и предлагане се увеличаваше, тъй като потенциалните купувачи изчакваха търпеливо изхода от предизборната борба. В началото на пролетта обаче търговията се поднови и с хубавото време се възроди и оптимизмът ни." Най-обещаващи са цифрите в Лондон и Югоизточна Англия. В Югозападна, Източна и Централна Англия също се наблюдава покачване на цените и търсенето. Брокерите на недвижими имоти в Шотландия също отчетоха повишено търсене на къщи в селските райони за първи път от края на 2009 г.

Една от най-големите вериги брокерски къщи в Обединеното кралство - Winkworth, отчете общо 2900 продажби за 2009-а, при средно 4500 продажби годишно за изминалите 10 години.

Oще: брокери  великобритания  имоти  купувачи  острова  спад  търсене  увеличение 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани