Бедна роднина на магистрат се отказа от морски имот | webcafe.bg
newscafe

Щерка на топсъдия се отказа от евтин парцел край морето

Webcafe.bg
21.06.2010, 13:02 (обновена 21.06.2010, 13:41)
Темида

Снимка: © Художник: Светозар Стоянов

От 200-те проверени случая на раздаване на имоти за строеж в Приморско, пет случая са с близки на висши магистрати

Дъщерята на Веселин Пенгезов, председателя на Софийския апелативен съд - Ана Пенгезова, се е отказала от получения по нужда евтин парцел в Приморско.

Тя е първата от известните "бедни роднини" на магистрати, уредили се с евтини парцели в общината, която се отказва от придобивката си. 

Ана Пенгезова депозира в деловодството на община Приморско декларация за отказ от правото си на строеж, съобщиха от кметската управа. 

Декларацията е нотариално заверена и е била вписана в службата по вписванията на 9 юни 2010 год. С документа Пенгезова декларира отказ от отстъпеното й от предишния кмет Димитър Димитров право на строеж върху общински парцел.

Дъщерята на Пенгезов не предявява претенции към община Приморско за връщане на платената цена за правото на строеж. 

Кметът Лиляна Димова ще поиска от Агенцията по вписванията да бъде заличено името на Ана Пенгезова като носител на право на строеж върху общинския имот.

Декларацията беше подадена след като Димова призова "бедните роднини" на магистрати за доброволен отказ от учредените права на строеж и уреждане на отношенията чрез извънсъдебно споразумение.

Другите бедни роднини още се чудят

Останалите притежатели на спорните терени обаче смятат да си ги узаконят. Деница Урумова - дъщеря на друг топмагистрат Николай Урумов и самата тя съдия, оспорва позицията на община Приморско. Тя е подала жалба против заповедта на кмета, с която й се отказва издаване на удостоверение за степен на завършеност на пететажната сграда, която вдига на парцелчето си.

За постройката на Деница Урумова, която е точно край морето, по искане на кмета Лиляна Димова е започнала проверка за законосъобразността на строежа и временния път до него. Предстои да бъде издадена и евентуална заповед за премахване при констатирани нарушения.

Други, сред които и дъщерятга на върховния съдия Генков, вече са поискали да закупят по пазарни цени терените, върху които са вдигнали постройки.

Oще: ана пенгезова  веселин пенгезов  магистрати  парцели  приморско  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.04.2010, 14:52

1 Ulia_Bul | 21.06.201021:55

Дааа, крушата не пада по-далеч от дървото. Тези Урумовите се оказаха силно неморални и нагли...
   

оценка

+0 -0