Радан Кънев е новият лидер на ДСБ | webcafe.bg
newscafe

Радан Кънев е новият лидер на ДСБ

Webcafe.bg
23.06.2013, 10:11 (обновена 23.06.2013, 17:36)
Радан Кънев

Иван Костов лично посочи Радан Кънев

Новият лидер на ДСБ е юристът и досегашен заместник-председател Радан Кънев. Той бе избран от националното събрание на партията, което се събра в НДК. Кънев, който бе посочен лично от Иван Костов, получи 459 гласа „за" срещу 12 „против" и шестима въздържали се.

"Какво да се прави - ще реши нашето ново ръководство на ДСБ. Ние, говоря от името на напускащите ръководството членове, му даваме своето доверие. Ще го подкрепяме с опита и уменията, които имаме. Ще му помагаме тогава, когато поиска съвет и помощ и няма да се намесваме в делата му, без негово желание и инициатива. ДСБ ще има истинско, а не поставено ръководство", заяви Костов.

Радан Кънев обяви, че ще работи за дясно обединение, въпреки целия негативен смисъл, заложен в тази фраза. „Аз не мисля, че лидерите са пречка. Вярно е, имало е конфликти, проблеми, но лични отношения ще има и между следващите лидери. Ако има кауза, която да тласка обединението, личните неща остават настрана", каза той.

Не можахме да сбъднем мечтите си

"В нашата партия сме архитектите на българската демокрация и пазарна икономика, но не ни стигнаха силите. Тази България не е нашата дясна България. Не можахме да сбъднем мечтите си и днес ги завещаваме на новото поколение лидери на ДСБ", заяви Костов в последния си доклад като лидер на партията.

Със съжаление той обобщи, че днес България не изглежда така, както десните си я представяха преди години - свободна, правова с работеща пазарна икономика. Вместо това, изтъкна още той, днес в страната ни властват мутри и олигарси.

Той бе изправен с аплодисменти и скандирания „Костов" от делегатите на събранието, избрани от общинските и районни организации на партията.

Партийният форум започна с доклад на Иван Костов, който обяви, че се оттегля след изборното поражение на 12 май. "ДСБ няма основание да възразява срещу изборите. Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Насрочваме национално събрание на партията на 23 юни, на което нашето ръководство подава оставка и ще бъде избрано ново", обяви тогава тъмносиният лидер.
За първи път старата десница остана без представител в парламента, тъй като и СДС се провали на изборите. На 6-7 юли предстои и форумът на СДС, чийто лидер Емил Кабаиванов даде заявка за оставка.

Oще: дсб  иван костов  избори  радан кънев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

3 daysydogy | 23.06.201319:49

„...В България не се намериха известни, независими интелектуалци,
които да застанат на искрена позиция по отношение на БСП, на фалша и дебелоочието на лидерите и.
В България не се намери никой (или почти) интелектуалец, истински интелектуалец, или поне известна личност, може дори да е патриарх, владика, дори архиепископ, на когото вярват голяма част от българите, който да защити И.Костов, като личност и това което направи, а и като идеи и програмиа...“

Вече няма да чета, няма да се заслушвам, няма да обръщам внимание на „интелектуалци“ като д-р Н. Михайлов, Едвин Сугарев, Иво Инджев и др. подобни... В основата на тяхното отношение към Костов и ДСБ стоят личните им неудоволетворени амбиции и неприязан, че има хора по-умни от тях...
Може и да не съм прав, но една къща обеднява, когато повече хора „изнасят“, отколкото внасят...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

2 apropos | 23.06.201311:19

ДАНО И.КОСТОВ ДА ОСТАНЕ В ПОЛИТИКАТА
(Подобно на поста ми от "Синьо сегашно време")
====================================
Да остане под някаква форма, защото той е явление в нашия политически живот.

Мисля си и упреквам българската интелигенция/доколкото има такава/.
Българската интелигенция е посредственa (и сега и по времето на соца).
Българската интелигенция е безгласна буква.
Нашите интелигенти не са активни, нямат позиция и се оправдават с
"демократичното си мислене".
Да си безпартиен няма лищо лошо. Лошото е когато нямаш позиция и още по-лошо е когато, дори да разбираш нещата се страхуваш да ги кажеш.

В България не се намериха (или почти) известни, независими интелектуалци,
които да застанат на искрена позиция относто политиката, реформите, цената на реформите, лъжите, демагогията...

Сега много хора скочиха срещу Сидеров /Кошлуков напр./. Добре ама на мен той ми
стана ясен след като го слушах само 5 мин. преди N-години и не че съм толкова прозорлив, а просто Сидеров е ясен. Защо чак сега бе "политически наблюдатели"?

Бареков вече е заклет враг на Тиквата. Добре бе Бареков, та Тиквата мирише на тъпотия от 100 метра. Хрема ли имаше доскоро , или интереси.

Не, че Бареков и Кошлуков са кой знае какви интелигенти, но са обществени
личности.

В България не се намериха известни, независими интелектуалци,
които да застанат на искрена позиция по отношение на БСП, на фалша и дебелоочието на лидерите и.


В България не се намери никой (или почти) интелектуалец, истински интелектуалец, или поне известна личност, може дори да е патриарх, владика, дори архиепископ, на когото вярват голяма част от българите, който да защити И.Костов, като личност и това което направи, а и като идеи и програмиа.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

1 apropos | 23.06.201310:46

Аз не мисля, че лидерите са пречка. Вярно е, имало е конфликти, проблеми, но лични отношения ще има и между следващите лидери. Ако има кауза, която да тласка обединението, личните неща остават настрана", каза той.

да - 100%
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани